ULTIMA ORA! Medicii germani de la Spitalul Charité spun cu CE a fost OTRĂVIT Aleksei Navalnîi

Medicii de la Spitalul Charité din Berlin au declarat luni că datele clinice indică faptul că politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi prezintă ”urme de otrăvire”, transmit AFP, Reuters şi dpa.

”Echipa de medici a examinat pacientul în detaliu după sosirea sa. Constatările clinice indică otrăvirea cu o substanţă din grupa de substanţe active numite inhibitori de colinesterază”, a explicat într-un comunicat instituţia medicală unde este tratat Navalnîi.

”Otrava specifică nu a fost încă identificată şi a fost lansată o nouă analiză de mare anvergură”, continuă comunicatul citat.

De asemenea, sechelele pe termen lung ”în particular asupra sistemului nervos nu pot fi excluse în acest stadiu”, se menţionează în comunicat. Potrivit acestui comunicat, Navalnîi ”se află într-o unitate de terapie intensivă şi este în comă artificială, starea sa este gravă, dar viaţa sa nu este în pericol”.

Medicii berlinezi au examinat pacientul ”de o manieră aprofundată”, scrie agerpres.ro.

Medicii ruşi care l-au îngrijit în Siberia pe Aleksei Navalnîi până sâmbătă au dat asigurări că nu au găsit urme de otrăvire în corpul pacientului.

Navalnîi, vechi oponent al preşedintelui Vladimir Putin, s-a îmbolnăvit grav joi, anturajul său susţinând că a fost otrăvit, şi a fost transportat sâmbătă în Germania pentru a fi tratat.

Biroul Federal de Investigaţii Criminale (BKA) din Germania a anunţat că Aleksei Navalnîi se află sub protecţia poliţiei, pusă la dispoziţie de statul german, în Spitalul Charité din Berlin.

Stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *