ULTIMA ORA / Medic MORT din cauza COVID-19

A murit medicul care lucra la clinica de hematologie din Mureş. Bărbatul era infectat noul coronavirus și pentru el a fost adusă plasmă cu elicopterul, dar nici așa nu a putut fi salvat.

Clinica de hematologie din Mureş a fost închisă după ce a fost depistat un focar de COVID.

Pentru că era în stare foarte gravă, în urmă cu două săptămâni, un elicopter al Ministerului de Interne i-a adus de la Galaţi șase pungi de plasmă donată de pacienţi vindecaţi, scrie Antena3.

Dar nici prin acest transplant, medicul nu a putut fi ţinut în viaţă.

Fost senator în vârstă de 62 de ani, mort după ce s-a vindecat de Covid-19

A murit fostul senator Jan Vraciu. Acesta a făcut infarct în casa sa din Focșani, acolo unde se recupera în urma infectării cu noul coronavirus.

Jan Vraciu a fost subprefect de Vrancea, senator și președinte al Partidului Democrat Vrancea.

Jan Vraciu a fost infectat cu noul coronavirus și s-a recuperat greu, scrie romaniatv.net.

În ultima perioadă se simțea mai bine și dădea semne de ameliorare, dar inima sa a cedat, din păcate, marți dimineața.

Medic din Timișoara, despre creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19
Virusul este real, nu putem sa il vedem, este un breaking news sau un prime time news inclusiv pentru noi, lumea medicala. Am inceput sa simtitm clinic cum sa manage-uim virusul, dar terapeutic nu avem o arma letala impotriva lui…. Acest virus este foarte parsiv. Sars Cov-2 nu e un virus respirator tipic, asta trebuie sa constientizam. Si cea mai mare problema in diseminare e ca acesti vectori de transmisie sunt asimptomaticii. Pe de-o parte e o lupta, prin toate masurile pe care le-am exercitat, deoarece sistemul nostru medical este foarte fragil, acum a inceput sa se investeasca, dar nu ne putem compara cu Germania, Italia Franta, tari cu sisteme medicale mai solide, care au fost dovediti. Noi prin aceste masuri am incetitnit transmisia intra comunitara.

A fost starea de urgenta, ati vazut ca a inceput sa scada numarul imbolnavirilor, lumea era fericita. Au inceput masurile de relaxare si din nou incep sa creasca. Acesti asimptomatici disemineaza. Pot sa fiu un purtator sanatos si sa va dau boala. Poate avei niste comorbiditati, sau poate aveti o sensibilitate imuna, si aici discutam de 3 paliere imune si puteti face o forma moderata sau severa de boala. Si aici nu e de joaca. Acum am reinceput sa reevaluam simptomele post COVID. E un virus care ucide”, a explicat medicul Cristian Oancea, într-un interviu acordat pentru Opinia Timișoarei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.