ULTIMA ORA! IRANUL pregateste un ATAC DECISIV. TOATE BAZELE MILITARE AMERICANE SUNT VIZATE!

 

Noi evoluții în Orientul Mijlociu după lichidarea generalului iranian Qasem Soleimani.

Iranul a promis deja răzbunare pentru atacul SUA asupra generalului său Qasem Soleimani. Acum, jură că va răspunde într-un mod „decisiv și puternic”, transmite CNN.

„(Iranul) va stabili, cu răbdare, un plan care să răspundă la acest act terorist într-o manieră zdrobitoare și puternică”, a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor armate iraniene. gen.brig. Abolfazl Shekarchi.

„Suntem singurii care stabilim ora și locul răspunsului nostru.”

Shekarchi a spus că răspunsul Iranuluila atacul SUA va include strategii ofensive dincolo de măsurile de apărare ale americanilor.

Shekarchi – care este un comandant superior al Corpului Gărzii Revoluționare Islamice din Iran – a spus că Teheran va apăra „axa sa de rezistență” cu toată puterea.

Bazele militare americane, vizate de Iran
Premierul irakian Adel Abdul Mahdi a decretat trei zile de doliu naţional pentru comandanţii militari ucişi în recentele raiduri americane din Irak, între care comandatul iranian Qasem Soleimani şi şeful de poliţie irakian Abu Mahdi al-Muhandis.

După o procesiune la Bagdad, unde au paricipat zeci de mii de oameni, acum cortegiul funerar a ajuns în oraşul şiit Najaf, iar marţi Qasem va fi înmormântat în localitatea în care s-a născut din Iran.

Aseară mai multe rachete au fost trase la Bagdad, unele în Zona Verde, unde se află şi sediul ambasadei americane şi unde nu s-au înregistrat victime, unele în cartierul Jadriya, unde, potrivit unor surse ale poliţiei, au fost răniţi 5 oameni, dar şi asupra unei baze ariene la nord de Bagdad, unde se află forţe americane, transmite RRA.

O grupare paramilitară a avertizat forţele irakiene de securitate să evite bazele americane din Irak şi să stea la o distanţă de cel puţin o mie de metri de acestea, începând de mâine seară. De altfel, ameninţările sunt şi mai concrete.

„Iranul şi-a rezevat dreptul de a răzbuna moartea generalului Qasem Soleimani – potrivit unui comandant al Gărzilor Revoluţionare.

A fost evocată posibilitatea unor atacuri asupra navelor din Golf. Strâmtoarea Ormuz este vitală pentru Occident şi un număr mare de vase americane traversează zona. Obiectivele americane din regiune, şi nu numai, au fost identificate de Iran, fiind vizate 35 de ţări şi Tel Avivul – a afirmat generalul Abu Hamze, din sudul provinciei Kerman.

Un oficial libanez, membru al organizaţiei şiite Hezbollah a declarat că răspunsul axei de rezistenţă va fi decisiv. Liderul blocului parlamentar Hezbollah de la Beirut s-a referit la o serie de grupări susţinute de Iran, din Liban până în Yemen, care se află sub controlul regimului de la Teheran”, transmite Dragoș Ciocârlan, reporter RRA

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.