ULTIMA ORA Guvernul ar pregăti o ordonanță de urgență pentru DESPAGUBIREA persoanelor cu REACTII ADVERSE la vaccinul anti- Covid

Guvernul ar pregăti o ordonanță de urgență prin care oamenii care suferă reacții adverse în urma vaccinării anti-COVID să fie despăgubiți.

Guvernul ar pregăti o ordonanță de urgență prin care persoanele care au reacții adverse în urma vaccinării anti-COVID să fie despăgubite de o agenţie care ar urma să fie înfiinţată, potrivit unor surse Antena 3.

„Dacă este vorba despre OUG cu acest scop, în sine este o veste proastă, inclusiv pentru campania de vaccinare pentru că, spre deosebire de britanici şi francezi, care dau legi exprese în sensul asigurări imunităţii de răspundere pentru defectele vaccinurilor pentru cele trei companii, în România se practică ceva un pic diferit. Se emite această OUG pentru ca statul să suporte aceste efecte secundare sau adverse. Sigur că oamenii aceia trebuie să fie despăgubiţi. Poate că ar fi trebuit să înceapă prin a face o campanie de informare în aşa fel încât oamenii respectivi să nu ajungă în situaţia de a fi despăgubiţi. Din perspectiva acestei campani de vaccinare, este absolut intimidantă ideea că producătorul de vaccinuri nu va răspunde pentru nimic, ci statul român, adică noi, plătitorii de taxe şi impozite”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, la Antena 3.

„Asta ar fi neconstituțional”

„Probabil că această agenţie o să ia cine ştie câte milioane de zeci de milioane de euro şi cine ştie câte zeci de luni până va fi operaţionalizată. Dacă efectele adverse vor apărea imediat, să vedem cine va plăti aceste despăgubiri. În final, trebuie spus că totuşi o răspundere a producătorului şi importatorului poate să fie încă antrenată doar că în justiţie şi, eventua, prin intermediul unor plângeri la ANPC în baza unei legi din 2004, privind produsele cu defecte, respectiv unei legi din 2003 – legea drepturilor pacienţilor. Sper ca prin această OUG să nu se aducă modificări, abrogări ale acestor reglementări doar pentru că aşa cer Pfizer, Modernă şi Biontech. Asta ar fi neconstituțional”, a mai spus acesta.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *