“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

ULTIMA ORA Guvernul ar pregăti o ordonanță de urgență pentru DESPAGUBIREA persoanelor cu REACTII ADVERSE la vaccinul anti- Covid

55970655 401

Guvernul ar pregăti o ordonanță de urgență prin care oamenii care suferă reacții adverse în urma vaccinării anti-COVID să fie despăgubiți.

Guvernul ar pregăti o ordonanță de urgență prin care persoanele care au reacții adverse în urma vaccinării anti-COVID să fie despăgubite de o agenţie care ar urma să fie înfiinţată, potrivit unor surse Antena 3.

“Dacă este vorba despre OUG cu acest scop, în sine este o veste proastă, inclusiv pentru campania de vaccinare pentru că, spre deosebire de britanici şi francezi, care dau legi exprese în sensul asigurări imunităţii de răspundere pentru defectele vaccinurilor pentru cele trei companii, în România se practică ceva un pic diferit. Se emite această OUG pentru ca statul să suporte aceste efecte secundare sau adverse. Sigur că oamenii aceia trebuie să fie despăgubiţi. Poate că ar fi trebuit să înceapă prin a face o campanie de informare în aşa fel încât oamenii respectivi să nu ajungă în situaţia de a fi despăgubiţi. Din perspectiva acestei campani de vaccinare, este absolut intimidantă ideea că producătorul de vaccinuri nu va răspunde pentru nimic, ci statul român, adică noi, plătitorii de taxe şi impozite”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, la Antena 3.

“Asta ar fi neconstituțional”

“Probabil că această agenţie o să ia cine ştie câte milioane de zeci de milioane de euro şi cine ştie câte zeci de luni până va fi operaţionalizată. Dacă efectele adverse vor apărea imediat, să vedem cine va plăti aceste despăgubiri. În final, trebuie spus că totuşi o răspundere a producătorului şi importatorului poate să fie încă antrenată doar că în justiţie şi, eventua, prin intermediul unor plângeri la ANPC în baza unei legi din 2004, privind produsele cu defecte, respectiv unei legi din 2003 – legea drepturilor pacienţilor. Sper ca prin această OUG să nu se aducă modificări, abrogări ale acestor reglementări doar pentru că aşa cer Pfizer, Modernă şi Biontech. Asta ar fi neconstituțional”, a mai spus acesta.

Sursa: dcnews.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.