ULTIMA ORĂ: Finlanda se alătură Suediei și Danemarcei în decizia de a opri administrarea serului anti-Covid de la ModeRNA la bărbații tineri

Finlanda devine cea mai recentă țară scandinavă care impune noi restricții privind utilizarea „vaccinului” Covid de la ModeRNA, anunțând joi că va opri administrarea acestuia la bărbații tineri, din cauza riscului unor efecte secundare rare, dar foarte vătămătoare, precum miocardita, informează Zero Hedge.

Urmând modelul Suediei și Danemarcei, directorul institutului de sănătate din Finlanda a declarat că țara va administra, în schimb, „vaccinul” Pfizer bărbaților născuți în 1991 sau mai târziu – o decizie similară a fost anunțată și în celelalte state scandinave. În prezent, în Finlanda pot fi injectate anti-Covid persoanele cu vârsta de minimum 12 ani.

Mika Salminen, directorul institutului de sănătate din Finlanda, a justificat noile măsuri prin datele colectate în cadrul unui studiu nordic.

„Un studiu nordic la care au participat Finlanda, Suedia, Norvegia și Danemarca a constatat că bărbații cu vârsta sub 30 de ani care au făcut injecția ModeRNA Spikevax au avut un risc puțin mai mare decât alții de a dezvolta miocardită”, a spus el.

Ieri, autoritățile sanitare suedeze și daneze au anunțat că vor întrerupe utilizarea „vaccinului” ModeRNA la toți adulții tineri și copiii, invocând același studiu încă nepublicat.

Finlandezii au declarat că studiul nordic va fi publicat în câteva săptămâni. Datele preliminare au fost deja trimise către EMA, autoritatea de reglementare a medicamentelor la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru o evaluare suplimentară. EMA a stabilit în luna iulie că au fost detectate cazuri de inflamație cardiacă la unii pacienți de sex masculin mai tineri.

Cu toate acestea, autoritățile de reglementare din SUA, precum și Organizația Mondială a Sănătății, au insistat în mod repetat asupra faptului că riscurile injecțiilor cu ARNm ar fi cu mult depășite de beneficiile acestora. Directorii ModeRNA au ieșit în apărarea serului lor, în timp ce ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, a declarat joi reporterilor că Italia nu intenționează să suspende sau să limiteze utilizarea „vaccinului” ModeRNA, adăugând că țările europene ar trebui să colaboreze mai strâns pentru o mai bună coordonare. Injecția cu ARN mesager este o tehnologie nouă, insuficient testată, administrată în stadiu experimental pentru prima dată la oameni. Prin asta se explică și numărul mare de reacții adverse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *