ULTIMA ORA Fenomene meteo extreme în noaptea de Înviere. Alertă meteo ANM

Cum va fi vremea în noaptea de Înviere: Avertizare din partea specialiștilor ANM. Meteorologii au emis o avertizare cu privire la apariția fenomenelor meteo extreme în cursul serii de sâmbătă și pe parcursul zilei de duminică. Cei ce vor merge la Înviere ar fi bine să își ia umbrelele cu ei.

Cum va fi vremea în noaptea de Înviere: Meteorologii au emis un avertisment de vreme severă, pentru toată țara.

Nici Capitala nu va fi ferită de averse și descărcări electrice, iar cei care vor merge sâmbătă seara la biserică trebuie să țină cont de acest lucru.

Cum va fi vremea în noaptea de Înviere: Manifestări de instabilitate atmosferică
Meteorologii au emis o informare meteo de vreme severă, valabilă de sâmbătă seară de la ora 21:00 până duminică la ora 21:00. Sunt așteptate intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Astfel, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, avertizează meteorologii. În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, îndeosebi în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, iar duminică în regiunile nordice, centrale și estice, precum și în zonele de munte.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova și la munte, pe arii restrânse 30…35 l/mp.

Temporar, vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică, cu viteze, în general, de 45…65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie.

Averse și descărcări electrice în București, în noapte de Înviere
Meteorologii au emis o prognoză specială pentru municipiul București. Vremea va fi neobișnuit de caldă, iar instablilitatea atmosferică va fi accentuată până duminică seara.

Potrivit meteorologilor, în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când mulți credincioși merg la slujba de Înviere, în Capitală vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice, potrivit digi24.ro.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor, dar și pe parcursul zilei de 02 mai, când viteza la rafală va atinge 35…45 km/h.

Temperatura minimă va fi de 14…16 grade, iar cea maximă de 29…30 de grade.

Prognoza este valabilă pentru intervalul 1 mai 2021- 2 mai 2021.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!