ULTIMA ORA. DOLIU. A MURIT UNA DINTRE CELE MAI MARI DOAMNE ALE ROMANIEI

Doliu in Romania dupa ce o legenda a Televiziunii Romane s-a stins din viata, lasand multi oameni indurerati.

A murit Mariana Zaharescu! A fost supranumita „vocea de aur” a emisiunii „Teleenciclopedia”, difuzata de TVR si cunoscuta de toti romanii. Mariana a murit in decursul zilei de ieri.

Mariana avea frumoasa varsta de 87 de ani. Vestea decesului a fost facuta public de catre TVR: „Suntem mai săraci. Doamna Mariana Zaharescu, una dintre vocile Teleenciclopediei, a plecat dintre noi. Dumnezeu să o odihnească în pace” a transmis TVR pe pagina de Facebook.

Inainte de a se angaja la Televiziunea Romana, Mariana Zaharescu a lucrat la Radio: „Am participat la concurs şi l-am câştigat. Cred că am fost aleasă datorită tinereţii mele şi a vocii pe care o am. Nu o luaţi ca pe o lipsă de modestie, însă am fost numită «Vocea de aur». (…)

«Teleenciclopedia» a fost şi este o emisiune foarte iubită de oameni. Este adevărat ca nu mai are aceeaşi afluenţă de telespectatori, dar este încă urmărită”, a spus in urma cu mult timp Mariana Zaharescu pentru jurnalul.ro.

„Teleenciclopedia” este una dintre cele mai longevive emisiuni romanesti, care a inceput sa fie difuzata in 1965. Prima difuzare a emisiunii s-a inregistrat la data de 22 mai 1965, emisiunea fiind difuzata in continuare pe TVR1, sambata dupa-amiaza la ora 18.45.

Sunt prezentate documentare cu subiecte diverse: natura, tehnologie, sanatate etc. Cele mai multe documentare sunt achizitionate de la BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.