ULTIMA ORA despre TRAGEDIA AVIATICA din Iran in care au murit 176 de oameni. Ce s-a descoperit

Noi descoperiri în cazul avionului ucranian prăbușit unde 176 de persoane şi-au pierdut viaţa. Avionul Boeing 737 care efectua zborul PS752 al companiei Ukraine Airlines Internaţional s-a prăbuşit miercuri dimineaţa la doar câteva minute după ce a decolat din Teheran.

Cutiile negre ale avionului Boeing 737 al companiei Ukrainian International Airlines prăbuşit miercuri dimineaţă în apropiere de Teheran vor fi ”deschise” vineri, a anunţat agenţia oficială de presă iraniană IRNA, citată de Reuters. Momentan nu au fost oferite informaţii despre cine va analiza datele înregistrate de cutiile negre, scrie agerpres.

Londra şi Ottawa susțin că a avionul a fost doborât de o rachetă iraniană, iar imagini video apărute pe internet susțin această ipoteză.

De asemenea, agenţia franceză pentru analizarea accidentelor aeriene BEA a declarat că va fi implicată în ancheta privind prăbuşirea avionului ucrainean în Iran.

”Am fost notificaţi în legătură cu eveniment de Iran şi am desemnat un reprezentant acreditat pentru ancheta privind siguranţa”, a explicat un purtător de cuvânt al BEA.

”Până în acest moment nu ne-a fost solicitată asistenţă suplimentară”, a adăugat el.

Reacția Iranului
Iranul neagă orice fel de acuzații și afirmă cu certitudine că avionul ucrainean Boeing 737 care s-a prăbuşit miercuri la Teheran „nu a fost lovit de o rachetă„, informează AFP, citată de agepres.

„Un lucru este sigur, acest avion nu a fost lovit de o rachetă”, a declarat preşedintele Organizaţiei Aviaţiei Civile iraniene (CAO), Ali Abedzadeh, în timpul unei conferinţe de presă la Teheran.

„Informaţiile (conţinute) în cutiile negre (ale aparatului) sunt absolut cruciale” pentru anchetă şi orice declaraţie înainte ca datele de pe ele să fie extrase nu constituie o părere de expert”, a adăugat Abedzadeh.

„Am văzut unele înregistrări video”, a declarat Abedzadeh.

„Confirmăm că avionul a fost cuprins de foc timp de 60-70 de secunde”, însă a spune „că el a fost lovit de ceva nu poate fi corect în plan ştiinţific”, a adăugat el.

Avionul Boeing 737 efectua zborul PS752 al companiei Ukraine Airlines Internaţional și s-a prăbuşit miercuri dimineaţa la câteva minute după ce a decolat din Teheran.

Cele 176 de persoane aflate la bord, majoritatea dintre ele iranieni şi canadieni, şi-au pierdut viaţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.