ULTIMA ORA despre moartea asistentei de la Marius Nasta: Ce dezvaluie RAPORTUL TOXICOLOGIC întocmit de medicii legişti

Radu Tudor și jurnalista Adina Anghelescu au prezentat în exclusivitate raportul toxicologic întocmit de medicii legiști în urma morții asistentei de la spitalul Marius Nasta din Capitală. Aceștia au explicat în emisiunea Punctul de întalnire, de sâmbătă seară, de la Antena 3, ce substanțe au fost depistate.

„Se știe că în urmă autopsiei nu au existat elemente macroscopice care să ducă la o cauza ce ține de moarte. De ce ar fi putut muri doamna asistentă. Și pentru că este neconcludentă, sau nu s-a putut stabili prin autopsie, s-a făcut acest examen toxicologic și urmează să se facă și cel histopatologic.” a explicat Adina Anghelescu la Antena 3.

„Au fost depistate patru substanțe: Metamizol, Tramadol, Midazolam și Olanzapina. Nu erau cocentrații mari dar au între ele și interferențe și concentrația toxicologică se poate interpreta de către medicul legist.

Dacă a fost cumva vorba de o reacție anafilactica sau altceva, o tulburare de ritm cardiac severă, un șoc anafilactic, toate acestea se vor evidenția la examenul histopatologic. Pentru că acolo apar modificări în organe la nivel microscopic.

Una dintre substanțele depistate la examenul toxicologic este un medicament care se prescrie pentru boli psihiatrice grave
Olanzapina pune semne de întrebare foarte mari celor care efectuează anchetă pentru că această substanță se ia doar pe rețeta de la un doctor psihiatru. Se da în boli psihiatrice mai severe. Și atunci, cei care efectuează anchetă, de la Serviciul Omoruri, vor trebui să ridice și foaia de observație de la medicul de familie. Dacă celelalte trei sunt un somnifer și două analgezice care se pot lua fără rețeta, Olanzapina nu se poate lua decât cu rețeta și scrisoare medicală.

Anchetă a exclus din capul locului după efectuarea autopsiei, o moarte violență. Adică vreo agresiune fizică săvârșită de cineva. Așa că rămân în picioare alte ipoteze.

Și nu există deocamdată nici cea mai mică legătură de cauzalitate cu vaccinul. Mai ales că trebuie să existe întâi cauza decesului și apoi să fie stabilită o astfel de legătură.

Nu se exclude, din surse judiciare, nici varianta suicidului dar este o ipoteza destul de vagă. Nici a unor interacțiuni nefastă între medicamente. Nici șocul anafilactic. Nici orice altă afecțiune organică. Drept urmare, atenția se va duce foarte mult pe histopatologie.”

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!