ULTIMA ORA: Cutremur dupa cutremur in Galati – 6 sesime intr-o noapte

Judetul Galati a fost zguduit de 6 cutremure noaptea trecuta, conform Institutului National de Fizica a Pamantului.

Cutremurele din ultimele zile au fost resimtite cel mai puternic la Izvoarele si Schela, unde in peretii multor case s-au format crapaturi, anunta Realitatea TV.
Cutremur-dupa-cutremur-in-Galati---6-sesime-intr-o-noapte
Primele doua seisme, cu magnitudinea de 2,9, respectiv 3 grade, au avut loc miercuri seara, la un interval de cinci minute unul de celalalt.

Urmatoarele doua cutremure s-au produs la ora 04:37 si la ora 04:43 si au avut magnitudini de 3,6, respectiv 2,7 grade. Cel de-al cincilea cutremur a avut o magnitudine de 3 grade si s-a produs la ora 05:52. Un alt cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs joi dimineata in judetul Galati, la ora 7.37.

Citiți și:  Val de cutremure in Romania. Un nou seism a avut loc luni dimineaţa în judeţul Vrancea

Desi pana in prezent nu s-au comunicat informatii privind originea acestor cutremure, pe hartile tectonice regionale si nationale zona este strabatuta de prelungirea faliei Sfantu Gheorghe; in Dobrogea de Nord, aceasta falie separa orogenul nord-dobrogean de Depresiunea Pre-dobrogeana si Delta Dunarii. De asemenea, exista si alte falii locale, pe directia Braila-Galati.

Localnicii din Galati pun cutremurele pe seama inundatiilor recente, desi specialistii nu au probe in sprijinul acestei ipoteze.

Victor Ponta: Suntem pregatiti daca se intampla ceva

Premierul Victor Ponta este atent la fenomenele seismice recente si spune ca autoritatile sunt pregatite pentru orice eventualitate, dar ca nu trebuie provocata panica.

Citiți și:  A fost CUTREMUR in Romania

„Se impune monitorizarea permanenta a fenomenelor, elaborarea unor scenarii tehnice legate de cauzele fenomenelor: ultimele inundatii, cresterea nivelului panzei freatice. Suntem pregatiti daca se intampla ceva, deocamdata nu s-a pus in pericol nicio viata”, a declarat premierul Victor Ponta.

„E ceva cu totul si cu totul nou. Vom pune la dispozitie toate datele pe care le avem. Trebuie sa fim pregatiti pentru orice eventualitate, dar acum nu este cazul, nu trebuie sa provocam panica acolo unde nu este cazul”, a mai aratat Victor Ponta.
Ziare.com

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.