ULTIMA ORA! CINE va deschide lista la europarlamentare pentru PNL. Detalii ULUITOARE despre miza acestei candidaturi


După numeroase discuții și negocieri, Rareș Bogdan s-a decis! Jurnalistul de la Realitatea TV va deschide lista la europarlamentare pentru PNL.

Într-un editorial semnat de jurnalistul Dan Andonic, intitulat “RAREȘ BOGDAN contra DACIAN CIOLOȘ. Jocurile de putere din spatele unei nominalizări neaşteptate”, sunt explicate motivele pentru care liberalii au de câştigat de pe urma candidaturii lui Rareş Bogdan.

“Rareş Bogdan va deschide lista la europarlamentare pentru PNL. Ceea ce spuneam pentru prima dată pe 26 ianuarie, va deveni luni o realitate politică.

Atunci printr-o postare pe FB menţionam că am o presimţire: Rareş Bogdan va candida la europarlamentare pe lista PNL. În locul lui Crin Antonescu. Dacă se va întâmpla cum vă va schimba percepţia asupra PNL?

Un sondaj printre cei care citiseră postarea indicau că 10 la sută vor vota PNL. Poate vi se pare puţin, dar miza politică nu sunt cei care-mi citesc postările.

Citiți și:  A explodat scandalul in coalitie. Ciolacu cere o ședință ”de urgență” după declarațiile lui Rareș Bogdan

Ci revitalizarea PNL. Care are de înfruntat „atacul” alianţei USR-Plus, plină de oameni mult mai vocali, mult mai radicali, mult mai credibili.
Pentru că PNL are o problemă de credibilitate. La europarlamentare venea cu o listă de membri de partid, Blaga, Hava, Falcă, Buşoi, eventual deschidea cu un traseist politic, Siegfried Mureşan, ales pe listele PMP, unde a fost şi preşedinte de partid, paraşutat la PNL, cu alte cuvinte o listă fără pic de energie. Politicieni care fugeau spre un loc călduţ la Bruxelles.

Propulsarea lui Rareş Bogdan pe listele PNL va rezolva o problemă majoră pentru liberali. Vor avea un candidat capabil să atragă votanţii radicali din zona dreptei, pe cei care urmăresc jelaniile şi atacurile realizatorului Realitatea TV la adresa PSD seară de seară. Și nu sunt puţini. Audienţele lui Rareş Bogdan pe Realitatea TV sunt comparabile cu cele ale Antenei 3 sau România TV, mai mici, dar peste cele ale Digi TV şi B1 TV, alte două posturi TV aflate pe aceeaşi falie de gândire.
Mai mult, venind din zona Ardealului, Rareş Bogdan va contracara şi imaginea lui Dacian Cioloş, chiar dacă va propune un alt tip de politician. Rareş Bogdan este flamboiant, colorat, uneori isteric, exact cum îşi doresc alegătorii radicali de dreapta. Dacian Cioloş, mult mai aşezat, mai ponderat, va exprima aceleaşi mesaje de susţinere a justiţiei, a Zeiţei Kovesi, fără a avea aplombul realizatorului TV.

Citiți și:  Scandal monstru pe scena politică: Mi-a dat mesaj la 12 noaptea!

Întrebarea-cheie a alegerilor europarlamentare este în ce măsură va reuşi PNL să scoată pe turnantă alianţa USR-Plus în aşa fel încât să nu devină o ameninţare pentru alegerile prezidenţiale. Eu cred că prezenţa lui Rareş Bogdan pe listele liberalilor va reuşi acest lucru.

Voi ce credeţi?”, susţine Dan Andronic în EVZ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.