ULTIMA ORĂ! CEDO a stabilit: Izolarea din pandemie din România NU poate fi echivalată cu arestul la domiciliu

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a anunţat joi că nu a admis solicitarea eurodeputatului român Cristian Terheş (PNȚ-CD) prin care acesta cerea condamnarea statului român, protestând împotriva izolării decise în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

“Nivelul de restricţii impuse libertăţii de circulaţie a petiţionarului nu permite să se considere că izolarea generală dispusă de autorităţi a constituit o privare de libertate”, a stabilit instanţa cu sediul la Strasbourg, într-o decizie citată şi de AFP.

“Măsura contestată nu poate fi asimilată unei măsuri de arest la domiciliu”, a insistat CEDO, respingând cererea în unanimitate.

Conform CEDO, eurodeputatul PNȚ-CD “nu a fost supus unei supravegheri individuale din partea autorităţilor”, nu a fost “constrâns să trăiască într-un spaţiu înghesuit” şi a putut “avea contacte sociale” şi să îşi părăsească domiciliul “din diferite motive”.

Citiți și:  DOCUMENTUL TRĂDĂRII care atestă că, din slugărnicie fata de Bruxelles, PNL – prin ministrul energiei Virgil Popescu – a subminat sectorul energetic al României, conducând la distrugerea economiei românești și sărăcirea populației

Prin urmare, el nu poate “invoca dispoziţiile Convenţiei Europene a Drepturilor Omului în privinţa dreptului la libertate”, mai susţine CEDO, care a precizat totuşi că le-ar fi putut menţiona pe cele legate de “libertatea de circulaţie”.

France Presse reaminteşte că eurodeputatul a sesizat mai întâi instanţele din România, spunând că a fost supus unei “reţineri administrative” din cauza izolării care a limitat ieşirile din casă în perioada 24 martie-14 mai 2020 în contextul stării de urgenţă, şi le-a cerut să dispună eliberarea sa imediată.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!