ULTIMA ORĂ | Asta a mai rămas din gară! 1000 de soldați ruși uciși în două atacuri devastatoare

Pe 30 și 31 iulie, Forțele Armate ale Ucrainei, cu ajutorul sistemelor de lansare multiplă HIMARS, au lovit unitățile rușilor staționate din satul Brilevka din regiunea Herson.

Pierderile armatei ruse sunt colosale. Rezultatele operațiunii militare au fost publicate pe Facebook pe 2 august de către comandantul Armatei Voluntarilor Ucraineni (UDA) Dmitri Yarosh, citând date de la Centrul pentru mișcarea partizană UVA. „Ca urmare a accidentului incendiului, există un număr mare de răniți și aproximativ 1000 de inamici morți”, a scris el pe Facebook.

Lovitura a fost dată în gara satului, pe care invadatorii ruși au transformat-o în nod logistic. Printre echipamentele distruse au fost văzute echipamente de artilerie „Tulpan” și „Msta-S”, MLRS „Grada”, tancuri, vehicule blindate de transport și vehicule de luptă de infanterie.

„Soldații ruși petrec noaptea în câmpuri și păduri, le este foarte frică. Ei spun că înainte de a fi trimiși pe front li s-a spus că în Ucraina este liniște, totul e bine și ar urma să mențină ordinea”, a spus Yarosh.

Potrivit acestuia, morții au fost transportați de la fața locului cu camioane și trenuri în Crimeea anexată.

Yarosh a precizat că doar în clădirea gării erau aproximativ 400 de invadatori ruși, aproximativ 200-300 erau amplasați în camera de control, iar încă aproximativ 400 erau în apropiere. Toate clădirile au fost distruse. Pe lângă morți, există un număr mare de răniți. Toți medicii din raion au fost adunați pentru tratamentul lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.