ULTIMA ORA Asasinat interlop! Descoperiri TERIBILE ale politiei


Două grupări mafiote rivale au avut recent o reglare de conturi în statul Sinaloa din vestul Mexicului, în urma căreia a fost descoperite 7 cadavre.

Persoanele decedate aveau vârste între 20 şi 50 ani şi se presupune ca erau asasini plătiţi ai cartelului rival.

Cadavrele au fost descoperite pe marginea unui drum, lângă un autoturism de teren ciuruit de gloanţe.

Scenele reprobabile au fost raportate în vestul statului Sinaloa, cunoscuta zonă de influenţă a lui Joaquin „El Chapo” Guzman, liderul cartelului Sinaloa, arestat în 2014.

Oamenii legii au informaţii că episodul sângeros face parte din războiul între membrii cartelurilor de droguri care încearcă să se impună în zonă.

Ministrul Securității Publice, Cristobal Castaneda, a declarat: „Există șapte cadavre, majoritatea purtând haine și veste tactice. Se pare că doar o armă de foc a fost găsită.

În mod clar, aceasta este o luptă între bande sau grupuri criminale organizate.”

Omorurile s-au petrecut chiar în orașul natal (La Tuna, Municipio de Badiraguato) al lui „El Chapo”, numit „cel mai mare lord de droguri al tuturor timpurilor”.

În 2013, Comisia de Criminalistică din Chicago l-a numit pe Guzmán „Enemy Public Number One” din cauza influenței rețelei sale criminale din Chicago, deşi nu există dovezi că el a fost vreodată oraș.

Ultima persoană care a primit a avut această notorietate a fost celebrul gangster Al Capone, în 1930.

Ministrul a adăugat că grupurile rivale s-au confruntat în opt ocazii diferite în respectiva zonă începând cu data de 29 mai.

Alte nouă cadavre au fost, de asemenea, descoperite în urma unui atac separat. Despre şapte dintre victime se susţine că sunt chiar din localitate.

Despre identitatea celorlalţi încă nu s-a aflat nimic. Unul dintre cei ucişi şi încă neidentificaţi avea asupra o puşcă de asalt AK-47, a spus Castaneda.

În urma raziilor efectuate după confruntările sângeroase, poliția a confiscat 40 de arme de mare calibru, 10 grenade, 36.000 cartuşe și 24 de vehicule.

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador și-a asumat președinția în decembrie 2018, angajându-se să aducă liniștea în țară cu o abordare mai puțin agresivă în ceea ce priveşte securitatea.

Cu toate acestea, violența a continuat să crească, iar crimele au atins un nivel constant anul trecut.

sursa: Daily Star

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *