ULTIMA ORA: Apare o nouă BANCNOTĂ în România

BNR emite o Bancnotă aniversară pentru colecționare dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Începând cu data de 1 decembrie 2018, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o bancnotă aniversară pentru colecţionare, cu valoarea nominală de 100 lei, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Conform BNR, cancnota va avea următoarele caracteristici:

dimensiuni: 147×82 mm, cu o toleranţă de ± 1 mm;

culoare predominantă: albastru;

imprimată în tehnică mixtă plană/relief, pe suport de polimer;

fereastră transparentă complexă.

Pe aversul bancnotei se regăsesc următoarele elemente grafice reprezentative: în partea dreaptă portretele regelui Ferdinand I şi reginei Maria; dedesubt, pe două rânduri, numele acestora şi anii de viaţă, respectiv „REGELE FERDINAND I 1865-1927” şi „REGINA MARIA 1875-1938”. În zona centrală, o imagine de la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918.

Citiți și:  HBO RENUNȚĂ LA PREMIEREA UNUI FILM ROMÂNESC PROVOCATOR PENTRU UNGURI

Semnăturile guvernatorului şi casierului central sunt imprimate în partea centrală, deasupra valorii nominale în litere. Data punerii în circulaţie, respectiv „1 decembrie 2018”, este imprimată pe verticală, în dreapta. Valoarea nominală este imprimată astfel: pe verticală în stânga sus şi pe orizontală în dreapta jos, în cifre, „100” şi pe orizontală în stânga jos, în litere, „UNA SUTĂ LEI”.

Bancnota aniversară pentru colecţionare, cu valoarea nominală de 100 lei, dedicată marcării a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, are putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a bancnotei aniversare pentru colecţionare, cu valoarea nominală de 100 lei, dedicată marcării a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Citiți și:  HBO RENUNȚĂ LA PREMIEREA UNUI FILM ROMÂNESC PROVOCATOR PENTRU UNGURI

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU