ULTIMA ORA. ALERTA de ninsori şi viscol în 26 judeţe! Incepe urgia alba! Vezi harta

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o atenționare cod galben de ninsori şi viscol, mai ales la munte, până mâine seară.

Avertizarea de intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, este valabilă începând cu 28 ianuarie, ora 20:00 până în 29 ianuarie, ora 18:00.

Astfel, în intervalul menționat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Cod galben de ninsori şi viscol în 26 judeţe
Cantitățile de precipitații vor depăși local 15-20 l/mp, iar în Munții Apuseni, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Potrivit ANM, precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50-60 km/h.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

523 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile