ULTIMA ORA! A fost RETINUT celebrul fost procuror DNA Portocală

Mircea Negulescu, fostul procuror de la DNA Ploiești, a fost reținut, miercuri seara, de procurorii din cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie! Potrivit primelor informații, Negulescu a fost reținut în dosarul Tony Blair.

Alături de Negulescu a fost reținut și un polițist. Cei doi vor fi prezentați joi, în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Negulescu este acuzat de ”fabricarea” dosarului în care era vizat Victor Ponta, dar în care figura și numele fostului premier britanic Tony Blair.

“La data de 16 iunie 2020, procurorii din cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a unui fost procuror (eliberat din funcţie în cursul anului 2019 ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare a excluderii din magistratură) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: cercetare abuzivă, prev. de art. 280 alin. 1 şi 2 din Codul penal; influenţarea declaraţiilor martorilor, prev. de art. 272 alin. 1 din Codul penal (patru infracţiuni); participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată, prev. de art. 52 alin. 3 din Codul penal în referire la art. 268 alin. 2 din Codul penal rap. la art. 47 din Codul penal şi art. 35 alin. 1 din Codul penal”, a transmis Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Este vorba despre Mircea Negulescu, acuzat că, în calitate de procuror de caz într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ar fi “ticluit probe nereale prin construirea unui scenariu mincinos, respectiv obţinerea unui denunţ de la o persoană deja cercetată în acelaşi dosar şi consemnarea de declaraţii nereale sub pseudonim de la mai multe persoane”.

De asemenea, Negulescu ar fi “realizat acţiuni de determinare prin constrângere morală asupra a patru persoane, trei dintre acestea fiind audiate atât cu identitate protejată cât şi cu identitate reală, să dea declaraţii mincinoase, totul în scopul de a proba existenţa unor fapte de evaziune fiscală şi coruperea alegătorilor şi de a atrage răspunderea penală a unei persoane nevinovate pentru fapte imaginare”.

Reamintim ca dosarul Ghita-Ponta-Blair era miza “Unitatii de elita” si a lui Negulescu in mod special, care, asa cum urmeaza sa aflam, a declarat ca are un fetish cu Sebastian Ghita si vrea cu orice pret sa-l vada arestat. Pentru ca era un “trofeu” valoros si numai bun de asezat pe panoplia unui procuror de provincie, dornic de afirmare, “Portocala” nu s-a dat in laturi de la nimic pentru a-si duce la bun sfarsit planul diabolic.

Pentru asta, Negulescu a hartuit mai multe persoane din Prahova, incercand sa le constranga sa formuleze denunturi mincinoase impotriva lui Sebastian Ghita, iar cand nu s-a putut, “Portocala” a conceput o adevarata caracatita de persoane si false acuzatii care sa duca, in final, tot la Ghita.

Metodele prin care Mircea Negulescu i-a constrans pe asa-zisii martori sa dea declaratii mincinoase sunt deja de notorietate. Amenintari cu arestul de la Campina, amenintari ce vizau atat persoanele in cauza cat si parintii, copiii, ori sotiile acestora, interogatorii cu pistolul pe masa etc.

Toate abuzurile savarsite de “Portocala” in dosarul Tony Blair erau acoperite de colegi procurori si politisti, de asemenea partasi la falsificari de dosare prin inventarea sau masluirea presupuselor probe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *