fbpx
GENERAL

Ultima MUTARE a lui Putin în plin război! Arma cu care va distruge Ucraina

rusia reactioneaza dupa ce uefa a mutat finala champions league de la sankt petersburg la paris 2 size6

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că rușii au folosit cu o zi în urmă rachete hipersonice ‘Kinjal’ pentru a distruge un depozit subteran de arme şi muniţii aeriene în vestul Ucrainei. Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva, iar ucrainenii nu erau pregătiți pentru asta.

Ministerul rus al Apărării a recunoscut că armata lui Putin a apelat la rachete hipersonice ‘Kinjal’ pentru a elimina un depozit subteran de arme şi muniţii aeriene în vestul Ucrainei. Conform oficialului, este o premieră pentru toată lumea.

Acest tip de rachetă, cu manevrabilitate ridicată, este mai puternic ca toate sistemele de apărare antiaeriană. Rușii nu au mai folosit arme atât de puternice în războiul cu Ucraina, potrivit agenţiei de presă oficiale RIA Novosti.

‘La 18 martie, complexul aeronautic ‘Kinjal’ cu rachetele sale balistice hipersonice a distrus un important depozit subteran de rachete şi muniţie de aviaţie ale armatei ucrainene în localitatea Deliatin, în regiunea Ivano-Frankivsk’, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, în cursul conferinţei sale de presă zilnice.

Vineri seara, Rusia a folosit tiruri asupra a 69 de instalaţii militare pe teritoriul Ucrainei, a indicat Ministerul rus al Apărării. Printre care şi 12 depozite militare sau 43 de locuri de parcare pentru vehicule militare.

Vladimir Putin a pregătit armele invincibile
‘În plus, grupurile antiaeriene ale aviaţiei ruse au doborât 12 drone ucrainene’, a spus Konaşenkov. Armata rusă a lovit vineri pentru prima dată cu aceste rachete în vestul Ucrainei. O parcare de avioane și o fabrică de reparaţii din apropierea aeroportului din Lviv au fost distruse, potrivit surselor oficiale.

Rusia nu a mai recunoscut până acum folosirea acestei rachete hipersonice. Oficialii nu au apelat la periculoasa alternativă nici în Siria. Acest tip de rachetă a fost utilizată de mai multe ori la exerciţii de la primul test reuşit în 2018.

Rachetele balistice hipersonice ‘Kinjal’ şi rachetele de croazieră ‘Zircon’ au fost realizate în Rusia, iar Vladimir Putin le consideră ‘invincibile’.

Testate din 2018, ‘Kinjal’ (‘pumnal’, în limba rusă) au fost un real succes și au atins țintele de la 1.000 km depărtare, potrivit Ministerului rus al Apărării. Cu astfel de rachete sunt echipate avioanele de luptă Mig-31. Rusia a pregătit acest tip de armament pentru a avea siguranța că va face față în situații dificile, potrivit agerpress.

Sursa: evz.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.