Ultima lovitură dupa DEMITEREA BOMBA din Guvern. News alert

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 648 milioane de lei de la bănci prin două emisiuni de titluri de stat, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR). Este ultima lovitură dată de Alexandru Nazare, înainte de a fi demis de Florin Cîțu.

Astfel, Finanţele au atras 296,3 milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitate la 79 de luni, la un randament mediu de 3,08%, şi 351,7 milioane de lei, printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont pe 7 luni, la un randament de 1,78%.

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 60 de milioane de lei la randamentul stabilit joi pentru obligaţiuni.

Citiți și:  Orban dă detalii despre „răfuiala” cu Cîțu din Parlament: ‘Să îți fie rușine, nesimțitule, că nu mi-ai dat cuvântul!’

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna iulie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,8 miliarde de lei, din care 1,7 miliarde de lei prin trei emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 3,1 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat. La acestea se poate adăuga suma de 465 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Suma totală, de 5,265 miliarde lei, este cu 140 milioane de lei peste cea programată în iunie 2021 (5,125 miliarde lei) şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Citiți și:  Cîțu pregătește lovitura pentru Rafila. Este in joc certificatul COVID

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!