ULTIMA AMENINȚARE ASUPRA LUMII. Anunțul anului vine din Orientul Mijlociu. Alertă internațională

Un nou tip de rachete balistice, Fateh-e Mobin, şi o nouă dronă, Hodhod-4, sunt ultimele realizări cu care se laudă industria de apărare din Iran.

Ministrul apărării din Iran, generalul Amir Hatami, a danunţat luni că Teheranul dispune în prezent de o rachetă balistică de nouă generaţie, Este vorba de racheta Fateh-e Mobin cu rază scurtă de acţiune, potrivit France Presse, preluată de Agerpres.

”Aşa cum a promis dragului nostru popor, nu vom precupeţi niciun efort pentru a consolida capacităţile de rachete balistice ale ţării”, a declarat generalul Amir Hatami. ”Ne vom consolida capacitatea balistică zi de zi”, a promis el. Generalul iranian a descris noua versiune a rachetei Fateh-e Mobin ca ”fabricată 100% în ţară (…), agilă, nedetectabilă, tactică şi cu ghidare de precizie”.

De asemenea, potrivit agenţiei IRNA, Forţele Terestre iraniene au anunţat că au în dotare un ”quadcopter cu decolare/aterizare pe verticală”, botezat Hodhod-4. De fapt este vorba despre o dronă care, potrivit fabricantului, are o autonomie de zbor de 4 ore şi orază de acţiune de 100 de kilometri.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *