fbpx
MILITARNOUTATI

ULTIMA AMENINȚARE ASUPRA LUMII. Anunțul anului vine din Orientul Mijlociu. Alertă internațională

rach

Un nou tip de rachete balistice, Fateh-e Mobin, şi o nouă dronă, Hodhod-4, sunt ultimele realizări cu care se laudă industria de apărare din Iran.

Ministrul apărării din Iran, generalul Amir Hatami, a danunţat luni că Teheranul dispune în prezent de o rachetă balistică de nouă generaţie, Este vorba de racheta Fateh-e Mobin cu rază scurtă de acţiune, potrivit France Presse, preluată de Agerpres.

”Aşa cum a promis dragului nostru popor, nu vom precupeţi niciun efort pentru a consolida capacităţile de rachete balistice ale ţării”, a declarat generalul Amir Hatami. ”Ne vom consolida capacitatea balistică zi de zi”, a promis el. Generalul iranian a descris noua versiune a rachetei Fateh-e Mobin ca ”fabricată 100% în ţară (…), agilă, nedetectabilă, tactică şi cu ghidare de precizie”.

De asemenea, potrivit agenţiei IRNA, Forţele Terestre iraniene au anunţat că au în dotare un ”quadcopter cu decolare/aterizare pe verticală”, botezat Hodhod-4. De fapt este vorba despre o dronă care, potrivit fabricantului, are o autonomie de zbor de 4 ore şi orază de acţiune de 100 de kilometri.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.