UK: Despăgubiți în urma vaccinării doar cei care rămân cu HANDICAP „în proporție de 60%”

Pacienții care au dezvoltat cheaguri de sânge în urma vaccinării împortriva Covid vor trebui să demonstreze că au rămas cu handicap în proporție de cel puțin 60% pentru a primi despăgubiri în valoare de până la 120.000 de lire sterline de la guvernul britanic. Condiția anunțată provoacă îngrijorare în rândul familiilor afectate. Parlamentarii sunt de părere că miniștrii au „datoria morală” de a revizui regula care ar putea „împiedica mulți oameni care merită să primească o compensație”.

Oamenii pot solicita despăgubiri în cadrul schemei de plată a daunelor cauzate de vaccinuri, care acoperă seruri pentru 19 boli, inclusiv tetanos, tuberculoză și oreion. Covid-19 a fost adăugată pe listă la scurt timp după aprobarea vaccinurilor.

Analiza cazurilor
O investigație efectuată de Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA) a constatat că 168 de persoane din Marea Britanie au dezvoltat cheaguri de sânge după ce au fost vaccinate – 32 au murit.

21,2 milioane de doze ale vaccinului AstraZeneca au fost administrate în Marea Britanie și MHRA a spus că beneficiile depășesc în continuare riscurile.

43 de cereri
Cifrele oficiale dezvăluite de The Telegraph arată că, până la sfârșitul săptămânii trecute, au existat 43 de cereri referitoare la cele două vaccinuri Covid-19 în autorizate (Pfizer și AstraZeneca). Nicio plată nu a fost efectuată până acum.

În conformitate cu regulile actuale, victimele „vor trebui să demonstreze, pe baza probabilităților, că vaccinarea a cauzat dizabilități și handicapul este de minimum 60%”.

Sursa: smartradio.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!