UITE CINE VREA SĂ PUNĂ LABA PE DIICOT!

Deși procuror militar, Pîrlog vrea șefia DIICOT
”Ministerul Justiției organizează, la sediul său din București, în perioada 28.12.2022 – 01.03.2023, selecția procurorilor în vederea formulării către președintele României a propunerii de numire pentru ocuparea funcției vacante de conducere de procuror – șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, funcție vacantă începând cu data de 25 septembrie 2020”.

Anunțul de la sfârșitul anului trecut fiind completat cu următoarele precizări:

”Procurorii pot depune cereri de înscriere, care trebuie să cuprindă precizarea funcției de conducere pentru care se depune candidatura, până la data de 7 februarie 2023, ora 12.00.

În perioada 24-27 februarie 2023, procurorii participanți la selecție vor susține, în fața ministrului Justiției și a comisiei de interviu, la sediul Ministerului Justiției din București, un interviu constând în susținerea proiectului privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care candidează, verificarea aptitudinilor manageriale și de comunicare ale candidatului și evaluarea aspectelor legate de modul în care candidatul se raportează la valorile profesiei și ale funcției pentru care candidează.

Rezultatele selecției vor fi publicate pe pagina de internet a Ministerului Justiției la data de 1 martie 2023, iar propunerile motivate ale ministrului Justiției vor fi înaintate Secției pentru procurori a CSM la aceeași dată, în vederea emiterii avizului consultativ motivat al acesteia”.

De la Tate la Pîrlog…
Anunțul Ministerului Justiției din 28 decembrie, cu privire la scoaterea la concurs a șefiei DIICOT a fost urmată de o acțiune în forță a actualei echipe de conducere. Parcă prea mult mediatizata anchetă a ”cocalarilor Tate” fiind percepută, la un anumit nivel al sistemului, ca o banală operațiune de PR. Dar una cu nesperate rezultate mediatice, ce este drept… Iată însă că nici rivalii procurorilor din spatele Dosarului fraților Tate nu stau cu mâinile în sân… Pentru că, orice s-ar spune, miza șefiei DIICOT este una cu atât mai mare cu cât numirile de pe 1 martie vin exact la țanc… Înainte de decisivul an electoral 2024. Iar cum DNA este deja ”moartă în cotețul” Justiției, animalele politice știu foarte bine că doar DIICOT-ul le mai poate furniza ”sângele pe pereți” de care au nevoie pentru eliminarea rivalilor înainte de intrarea în cursa electorală. Astfel că, deși intrat într-un con de umbră după tentativa de puci eșuat de la DIICOT a fostului ministru USR-ist al Justiției, Stelian Ion, ”procurorul 10 August” Bogdan Pîrlog strânge în aceste zile rândurile ”radicalizaților” din structurile de Parchet și Poliție. Cele unde au rezistat ”cuiburile” useriste.

Citiți și:  Aici este BORDELUL SPP!

La ora actuală, la Resursele Umane ale MJ fiind așteptat și CV-ul care să înceapă cu… ”locotenent colonel magistrat Pîrlog Bogdan Ciprian, prim procuror militar adjunct, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București”.

Raportul nr. 6784
Însă pentru ca membrii comisiei de intervievare să aibă o bază de pornire ceva mai palpabilă cu privire la evaluarea activității care a solicitat ca Parchetele Militare să ancheteze civili pe timp de pace – asta dacă ”Procurorul antisistem” va mai insista cu înscrierea…- punem la dispoziția acestora și un set complet de documente oficiale, cu privire la Raportul nr. 6784. Documente care cu siguranță nu se găsesc și la ”dosarul de cadre” cu care procurorul Pîrlog vrea să tulbure apele la DIICOT. Pentru că, dacă înscrierea unui procuror totuși militar va fi respinsă, atunci adepții ”#rezist” ai acestuia pot declanșa ”Jihadul mediatic” prin încă loiala propagandă operativă…”

Citiți și:  Cine este tânăra care a bătut un jandarm și-un polițist de „le-au sărit capacele”

Deconturile de la Roma și Bruxelles
A. 29.10.2019. Invitație în calitate de copreședinte al Asociației „Inițiativa pentru Justiție” de a participa la Conferința „Universite Libre de Bruxelles”. Locotenent colonelul Pîrlog Bogdan Ciprian a întocmit un raport către generalul Gheorghe Cosneanu, prin care i-a solicitat să fie de acord a aproba deplasarea ca și misiune, deși nu avea nicio legătură cu specificul magistraturii militare ori a Ministerului Public. În virtutea relației de prietenie, șeful S.P.M., gen. Cosneanu a aprobat raportul atașat, iar prin intermediul col. Tudor Marian, fost șef la Resurse Umane și Financiar, actual adjunct al S.P.M., respectivul raport a fost transmis la Ministerul Apărării Naționale. Acolo unde, conform fișei cu avize atașată, raportul aprobat de gen. Cosneanu a fost aprobat atât de ofițerii din cadrul Direcției Generale Financiar-contabile, precum și de generalul Cătălin Ștefăniță Zisu, șeful C.L.I., de maior Geanina Moldoveanu, din cadrul Direcției Juridice, precum și de colonelul – magistrat Tudor Marian – S.P.M.

Citeste tot articolul pe Ziarul National

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *