Uite ce îi leagă de fapt pe Bode și Mihăilă | DOCUMENT

De la bun început trebuie precizat că nu folosesc actuala funcție a chestorului de poliție, Marius Florin Mihăilă – cea de împuternicit inspector general al Inspectoratului General pentru Imigrări – pentru că oricum nu va mai sta prea mult pe ea! Aceasta fiind însă oricum ultima grijă a ”milițianului” care a văzut probabil prea multe filme cu spioni pe Netflix, dacă și după numirea sa în fruntea IGI face pe acoperitul pe site-ul oficial… Postând o fotografie ”noir”. La fel ca și adjunctul care speră să revină ”numărul unu”, după ce Mihăilă va fi ”extras” de fostul său coleg de liceu.

Pentru că poate doar fostul său tovarăș de școală, palincă și MAI poate să mai aibă nebunia să se lege la cap cu unul ca Mihăilă. Cel care s-a făcut singur chestor, crezând astfel că a depășit o ”barieră psihologică” și a devenit indestructibil! Mai ales că, după cum bine se știe la nivelul tuturor serviciilor secrete, adevăratul ministru de Interne este Florin Marius Mihăilă, ci nu credulul Lucian Bode! Cel care însă, înainte de a îl lua înapoi pe Mihăilă drept șef de Cabinet, ar face poate bine să parcurgă și nota informativă care sesiza un incident fără precedent și absolut halucinant petrecut la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne. Atunci când șeful de Cabinet Mihăilă a refuzat să părăsească biroul pentru montarea tehnicii de securizare a convorbirilor de către experții Direcției de Informații și Protecție Internă, așa cum cer expres regulamentele interne. Ceea ce a făcut să devină și mai ”rezonabile” suspiciunile, dar și mai ”temeinice” indiciile că Bode este mai mult ținut ”captiv informativ”, decât ”protejat informativ” de chiar fostul său șef de Cabinet. După cum tot la fel de bine poate lectura ministrul Lucian Bode, la fel cum o fac și procurorii militari, nu doar nota privind incidentul de securitate provocat de chestorul Mihăilă în biroul său…

A asistat la montarea tehnicii în Cabinetul ministrului de Interne!

Dar și Hotărârea Consiliului de Etică și Management Universitar nr. 4 din data de 17.02.2022. Cea care se lasă cu un nou dosar pentru cel care se visa deja noul ”mascul alfa” al sistemului. Și pe care, tocmai pentru că i-a fost ascunsă până acum, i-o punem la dispoziție prin chiar publicarea sa. Să se știe cu ce se ocupă chestorul Mihăilă încă de când tot Bode, aflat pe atunci la Transporturi, îl pusese rectorul Academiei de Poliție!

Încălcările lui Mihăilă

” În cuprinsul memoriului înaintat de către doamna Emilia Mihaela Melnic au fost prezentate potențiale încălcări ale art. 124 alin. (1) lit. c) din Legea educației naționale nr. 1/2011. Doamna Emilia Mihaela Melnic a arătat că a devenit secretarul CEDU începând cu data de 20.12.2019, prin Hotărârea Consiliului de administrație nr. 60/2019, Hotărârea Senatului Universitar nr. 27/2019 și prin Dispoziția zilnică a Rectorului Academiei de Poliție nr. 245/2019. Fostul secretar, doamna Arina Nastasiu Tudorache, nu a putut preda decât o condică, în momentul în care doamna Melnic Emilia Mihaela și-a preluat postul. Doamna Tudorache a motivat că „ restul documentelor și lucrărilor ce ar fi trebuit gestionate de secretarul comisiei potrivit Regulamentului, REGĂSINDU-SE EXCLUSIV ÎN POSESIA/GESTIUNEA DOMNULUI PREȘEDINTE MARIUS MIHĂILĂ, ROLUL SĂU DE SECRETAR NEFIIND UNUL EFECTIV, CI FORMAL”.

După ”fabrica de chestori”, Mihăilă este cercetat disciplinar în scandalul Academiei de Poliție

În petiție se precizează că în perioada decembrie 2019 – iunie 2020, DOMNUL MARIUS MIHĂILĂ AR FI EVITAT COLABORAREA CU SECRETARUL COMISIEI PE CARE O PREZIDA, fapt pentru care nu a putut să își exercite în mod efectiv atribuțiile legale de secretar al comisiei potrivit Legii și Regulamentului. Doamna Melnic Emilia Mihaela mai precizează și că președintele CEDU „ a dispus ca lucrările și documentele repartizate de conducerea Academiei, comisiei, să fie preluate din registratură de un membru al Comisiei, respectiv de doamna comisar șef de poliție Cîrciumaru Andreea Rurela sau mi-a cerut să i le trimit pe e-mail sau prin poșta militară, la IPJ Sălaj, unde lucra la acel moment”.

În plus, se mai arată că începând cu 20.12.2019, comisia a funcționat fără secretar, iar toate documentele elaborate cu acea dată și până la numirea unei noi competențe CEDU

„ au fost redactate (ilegal și abuziv) personal de către domnul MARIUS MIHĂILĂ sau de către doamna Cîrciumaru Andreea, fiind înregistrate și expediate, prin registratura Academiei, fără a-mi fi predate mie în calitate de secretar al Comisiei”.

Prin urmare, CEMU a constatat încălcarea art. 6 din regulamentul Comisiei de Etică și Deontologie Universitară a Academiei de Poliție prin blocarea exercitării activității desfășurate de secretarul CEDU. De asemenea, a fost încălcat art. 10 alin.(2).

În perioada 28.05.2020 – 03.06.2020, domnul Mihăilă Marius Florin a fost împuternicit rector, fapt pentru care și-a pierdut calitatea de membru CEDU. Din acest motiv, la nivelul Academiei de Poliție a fost inițiat un proces de revalidare a domnului Mihăilă în calitate de membru CEDU, care a debutat în data de 01.07.2020 și s-a încheiat cu respingerea validării de căter Senatul Universitar în data de 01.07.2020. În această perioadă, au fost menționate mai multe cazuri de încălcare a reglementărilor interne și legislației naționale de către domnul Mihăilă Marius Florin și doamna Cîrciumaru Andreea”.

Raportul nr. 4321129
” – În data de 28.05.2020, proaspăt împuternicit în funcția de rector, domnul Mihăilă ar fi chemat fosta secretară a Comisiei de etică (care se afla în raport de subordonare cu doamna Melnic Emilia) pentru a opri un număr în registrul de evidență a documentelor unității. Numărul din data de 29.05.2020 ar fi fost oprit pentru o solicitare de autosuspendare din funcția de președinte CEDU.

-Ulterior finalizării împuternicirii de rector, în data de 24.06.2020, domnul Mihăilă ar fi „elaborat și semnat singur” Raportul nr. 4321129, prin care a pronunțat un verdict de plagiat în situația unui secretar de stat al MAI,dl. (…) , deși, din 01.2020 „nu întreprinsese niciun demers să soluționeze lucrarea ce privea persoana în cauză și nici alte lucrări anterioare acestei sesizări. De asemenea, domnul Mihăilă nu mai deținea funcția de membru CEDU.

-Publicația (…) ar fi publicat un comunicat fals al Sindicatului (…) prin care ar fi fost dat publicității Raportul de analiză nr. 4321129 din06.2020, semnat de Mihăilă Marius și care viza verificarea tezei de doctorat a domnului secretar de stat (…). Acesta, însă, nu ar fi fost „un document final(nu este aprobat la nivelul Academiei), fiind evidentă intenția de a se crea un subiect de presă în defavoarea secretarului de stat, dl. (…) și de a se pune presiune pe conducerea MAI”.

MAI MULT, DOMNUL MIHĂILĂ MARIUS, ÎMPREUNĂ CU DOAMNA CÂRCIUMARU ANDREEA AR FI SUPUS PRESIUNII FOSTUL SECRETAR CEDU, DOAMNA NASTASIU TUDORACHE ARINA, PENTRU A PRIMI TREI E-MAILURI REPREZENTÂND SESIZĂRI LA ADRESA DOAMNEI STOICA VERONICA(RECTOR ÎN ACEL MOMENT), DOAMNEI IOAN MARA(PRORECTOR) ȘI DOMNULUI SERGIU VASILE(DECAN AL FACULTĂȚII POLIȚIEI DE FRONTIERĂ), CARE AR FI FOST TRIMISE ÎN DATA DE 01.12.2019, LA ORELE 20:54, 21:05, RESPECTIV 21:10, DE O PERSOANĂ CU IDENTITATE FALSĂ ȘI CARE A UTILIZAT O ADRESĂ DE E-MAIL INTERMEDIARĂ FAȚĂ DE CEA ADEVĂRATĂ. TOATE CELE TREI SESIZĂRI VIZAU ABATERI GRAVE DE LA ETICA ȘI DEONTOLOGIA UNIVERSITARĂ, ÎNSĂ AU FOST IGNORATE DE PREȘEDINTELE CEDU PÂNĂ ÎN MOMENTUL ÎN CARE A ÎNCETAT DETAȘAREA SA ÎN FUNCȚIA DE RECTOR.

Prin urmare, CEMU a constatat încălcarea art. 7pct. e) și art. 13 alin. (1) din Regulamentul CEDU”.

HOTĂRÂREA Ministerului Educației – CEMU

” Admite sesizarea doamnei Emilia Mihaela Melnic cu privire la nerespectarea cadrului legal în ceea ce privește funcționarea Comisiei de Etică și Deontologie Universitară din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București de către domnul Florin Marius Mihăilă și de către doamna Andreea Cîrciumaru, vizând încălcarea art. 124 alin. (1) lit. c) din Legea educației naționale nr. 1/2011.

Recomandă Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București să identifice fapta în cazul domnului Florin Marius Mihăilă și a doamnei Andreea Cîrciumaru menționate în prezenta hotărâre, atât sub aspect disciplinar (prin numirea unei comisii de cercetare disciplinară), în sensul art. 312 -317 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cât și din punct de vedere al încălcării eticii universitare, în sensul art. 318 din Legea educației naționale nr.1/2011.

Pronunțată în ședința CEMU din data de 17.02.2022, în baza raportului de caz din data de 17.02.2022

Președinte al Consiliului de Etică și Management Universitar, Ciprian Ion Preda”.

Deci, pe 17.02.2022, CEMU hotăra cercetarea disciplinară a chestorului Mihăilă. Pe 26.02.2022 MAI anunța împuternicirea chestorului Mihăilă drept inspector general al IGI. Pe 20.04.2022, acesta încă este inspector general… Dar și cercetat disciplinar…

C. Tache

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu