UEFA respinge cererea Germaniei de a lumina stadionul în culorile LGBT la meciul cu Ungaria

June 20, 2021, Warsaw, Warsaw, Poland: LGBT activists rally next to the embassy of Hungary on June 20, 2021 in Warsaw, Poland. people rallied next to the embassy of Hungary to show solidarity to the LGBTQ community in hungary after Hungarian MPs earlier this week adopetd a law banning any content partraying or ”promoting” homosexuality or sex reassignment to anyone under 18.,Image: 616846249, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

UEFA respinge cererea autorităților din München de a lumina stadionul în culorile curcubeului (emblema LGBT) înaintea meciului cu Ungaria, din grupele EURO 2020. Oficialii spun că înțeleg intenția, dar trebuie să „respingă inițiativa” din cauza contextului politic – „o decizie care ia în considerare legea votată de parlamentul din Ungaria”.

Primarul din München, Dieter Reiter, spune că dorea să protesteze împotriva legii care interzice promovarea oricărui tip de material legat de homosexualitate sau schimbare de sex în prezența adolescenților care au mai puțin de 18 ani. Legea a fost catalogată drept anti-LGBT de către asociațiile care susțin drepturile omului.

Ministrul de Externe al Ungariei a acuzat planul nemților. „Am trecut o lege care protejează copiii maghiari, iar vesticii se agață de ea”, spune Szijjártó. „Vor să-și exprime punctul de vedere înglobând politica într-un eveniment sportiv, care nu are nicio legătură cu legislația unei țări.”

Citiți și:  Ileana Negrea - „Pizda mea e o mașinărie războinică care vrea să își facă dreptate.”

UEFA consideră că „discriminarea poate fi combătută doar prin o bună colaborare a semenilor” și propune autorităților din München să lumineze stadionul în culorile LGBT pe 28 iunie, când începe Christopher Street Day, sau între 3 și 9 iulie, intervalul în care se desfășoară sărbătoarea minorităților.

Allianz Arena găzduiește meciul dintre Germania și Ungaria pe 2 iulie.

Decizia subminează planul conducătorilor din München de a protesta împotriva „legislației homofobe și anti-trans din Ungaria.”

Sursa: smartradio.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!