UE trimite o undă de șoc la Moscova! Decizia DURA pregatita la Bruxelles

UE trimite o undă de șoc tocmai la Moscova după ce există discuții serioase pentru a lua o măsură drastică ce vizează direct Rusia! Decizia care s-a pregătit chiar la Bruxelles a fost anunțată de publicația Financial Times și arată că Uniunea Europeană este pe cale să suspende acordul privind vizele de călătorie ale cetățenilor ruși.

Este informația momentului la nivel european, după ce miniştrii de externe ai UE sunt pe cale să susţină o suspendare a acordului cu Moscova de facilitare a eliberării vizelor pentru cetăţenii ruşi. Informația a fost transmisă de publicația economică Financial Times, citând trei oficiali implicaţi în discuţii.

UE trimite o undă de șoc tocmai la Moscova! Decizia care s-a pregătit chiar la Bruxelles
Autorităţile au discutat despre limitarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii ruşi, iar unele state membre au cerut interzicerea totală a vizelor turistice, însă nu există o majoritate în favoarea acestei măsuri, informează și POLITICO.

Ca un prim pas, miniştrii de externe intenţionează să acorde sprijin politic pentru suspendarea acordului de facilitare a vizelor UE-Rusia în cadrul unei reuniuni care va avea loc marţi şi miercuri la Praga, potrivit raportului FT, care citează oficiali implicaţi în negocieri.

O astfel de suspendare ar elimina tratamentul preferenţial pentru ruşi atunci când solicită vizele UE şi, ca urmare, ar deveni un proces mai complicat şi ar necesita mai mult timp, făcându-le în acelaşi timp mai scumpe.

Interdicție toată pentru turiștii ruși
Cetățenii ruși ar putea să nu mai aibă voie să între în Uniunea Europeană, fiind cunoscută pasiunea acestora pentru Marea Mediterană în special. În ceea ce priveşte o interdicţie totală a vizelor pentru turiştii ruşi, Cipru şi Grecia s-au alăturat poziţiei cancelarului german Olaf Scholz de a se opune unui astfel de blocaj, în timp ce alte ţări, în frunte cu ţările baltice, Finlanda şi Republica Cehă, au cerut o interdicţie totală de călătorie, reluând apelurile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a minimalizat perspectivele unei propuneri de punere în aplicare a unei interdicţii complete a călătorilor ruşi în UE. Interzicerea tuturor ruşilor de a intra în UE „nu este o idee bună”, a declarat Borrell. „Trebuie să fim mai selectivi”.

Statele membre ale UE vecine cu Rusia, precum Estonia şi Finlanda, au pregătit deja măsuri naţionale pentru a limita vizele pentru turiştii ruşi.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *