Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
MEDICAL

UE adaugă o nouă afecțiune sanguină foarte rară pe lista efectelor secundare provocate de vaccinul AstraZeneca

profimedia 0557581148

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa a identificat o altă afecțiune sanguină foarte rară ca potențial efect secundar al vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca (AZN.L) și a declarat că analizează cazurile de inflamație a inimii după injectarea cu toate vaccinurile, transmite REUTERS.

Comitetul de siguranță al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a declarat că sindromul de scurgeri capilare (CLS) trebuie adăugat ca un nou efect secundar la etichetarea vaccinului AstraZeneca, cunoscut sub numele de Vaxzevria.

Persoanele care au suferit anterior de această afecțiune, în care scurgerile de lichide din cele mai mici vase de sânge care cauzează umflături și scăderea tensiunii arteriale, nu ar trebui să primească vaccinul, a adăugat EMA.

Autoritatea europeană a început să analizeze aceste cazuri în aprilie și recomandarea se adaugă problemelor AstraZeneca după ce vaccinul său a fost asociat cu cazuri foarte rare și potențial letale de coagulare a sângelui, care duc la un număr scăzut de trombocite.

Luna trecută, EMA a recomandat să nu se mai administreze a doua doză de vaccin AstraZeneca persoanelor cu acea stare de coagulare, cunoscută sub numele de tromboză cu sindrom de trombocitopenie (TTS).

Comitetul a analizat șase cazuri validate de CLS la persoane, în principal femei, care au primit Vaxzevria, inclusiv un deces. Trei au avut un istoric al acestei afecțiuni.

Peste 78 de milioane de doze de Vaxzevria au fost administrate în Uniunea Europeană, Liechtenstein, Islanda, Norvegia și Marea Britanie.

Într-o declarație, AstraZeneca a indicat raritatea extremă a cazurilor de CLS, la mai puțin de 1 din 10 milioane de persoane vaccinate.

„Lucrăm activ, în colaborare cu autoritățile de reglementare, la măsuri de minimizare a riscurilor … care includ informații pentru cei vaccinați … informații pentru a stimula diagnosticul și intervenția timpurie și tratamentul adecvat”, anunţa compania.

Autoritatea de reglementare britanică, MHRA, a declarat că ia în considerare recomandările de precauție pentru persoanele cu antecedente de CLS, dar nu vede o legătură cauzală cu vaccinul.

Două din cele opt rapoarte de sindrom de scurgeri capilare după vaccinarea AstraZeneca în Marea Britanie au fost la persoanele cu antecedente de afecțiune și au fost administrate 40 de milioane de doze de vaccin, a spus MHRA.

Separat, EMA a spus că își continuă cercetarea în cazurile de inflamație a inimii cunoscute sub numele de miocardită și pericardită, în principal după vaccinarea cu serurile de ARNm Pfizer / BioNTech (PFE.N), (22UAy.DE) și Moderna, dar și după J&J (JNJ.N) și vaccinurile AstraZeneca.

Oficialii americani din domeniul sănătății au declarat că au înregistrat un număr mai mare decât era de așteptat de cazuri de inflamație a inimii la bărbații tineri care au primit a doua doză de vaccinuri cu ARNm, deși nu s-a putut stabili o relație de cauzalitate.

Ministerul Sănătății din Israel a declarat luna aceasta că a găsit o legătură probabilă cu această afecțiune la tinerii care au primit vaccinul Pfizer / BioNTech.

Sursa: ortodoxinfo.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.