UE a aprobat Legea Serviciilor Digitale

„Ceea ce este ilegal offline ar trebui să fie ilegal și online”. Cu acest motto, Uniunea Europeană a aprobat legea care de acum înainte va trebui să protejeze cetățenii care navighează pe net. Furnizorii precum Facebook sau Google vor juca de acum un rol mai important în identificarea și neutralizarea conținutului online ilegal.

Cu o mare majoritate, Consiliul Uniunii Europene a aprobat Digital Markets Act, care va contribui la reducerea puterii marilor giganți ai lumii tehnologiei.

După cum a explicat Andreas Schwab, un europarlamentar german PPE, utilizatorii care cumpără un telefon nou sau un computer nou vor avea de ales ce browser doresc să folosească.

”Vor avea capacitatea de a determina ce asistent virtual să folosească pentru a avea o alegere mai largă. Aceștia vor putea opta pentru motoare de căutare mai mici sau vor putea alege pe cele existente. Toate acestea vor face piețele mai bune și mai inovatoare”, a declarat Andreas Schwab.

În ciuda unor critici, europarlamentarul Andreas Schwab a subliniat că regulile vor proteja cetățenii din întreaga lume: „Am investit multă energie în a face aceste reguli fiabile, proporționale și bazate pe principiul legalității. Ceea ce apărăm în cele din urmă aici este concurența și o apărăm nu numai pentru europeni, ci și pentru americani și restul lumii.”

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *