Udrea, viata dupa gratii, în penitenciarul din Bulgaria. Este singura femeie între zeci de bărbați

Fostul ministru Elena Udrea va rămâne în continuare în arest în Bulgaria, țara unde a fost prinsă după ce justiția din România a decis să o condamne la închisoare cu executare. Udrea i-a implorat în lacrimi pe judecătorii bulgari să o lase să își vadă fetița. Ea s-a plâns că este singura femeie din arestul de la Blagoevgrad între zeci de bărbați, potrivit Ziare.com

Udrea a povestit pentru Antena 3 situația umilitoare la care este supusă în țara vecină. Ea a spus că este singura femeie din arestul Blagoevgrad printre zeci de bărbați, iar atunci când trebuie să meargă la baie trebuie să treacă prin fața tuturor întrucât este doar un grup sanitar.

Un nou termen de judecată a fost stabilit pentru data de 8 iunie.

„În acest dosar este a treia oară când statul român încearcă să mă aresteze. Prima dată în 2015, atunci când au apărut şi primele informaţii că sunt ameninţări la adresa vieţii mele.

În 2018, când eu eram deja însărcinată în şase luni, în Costa Rica, şi aveam deja procesulpentru azil politic, m-au condamnat definitiv şi m-au arestat. După două luni şi jumătate au fost obligaţi să mă elibereze, din nou, pentru că CCR a decis că am fost judecată de un complet nelegal constituit”, a declarat Elena Udrea în sala de judecată.

„Vreau să îmi văd familia. Vă rog, în primul rând pentru copilul meu, să dispuneţi o măsură care să-mi permită să îmi văd copilul, să stau cu copilul meu. Nu există riscul să plec din Bulgaria pentru că în momentul acesta este cel mai sigur loc pentru mine.
În arest la Blagoevgrad, unde sunt, personalul de acolo este extraordinar, dar 99,99% din timp sunt singura femeie din arest”, a spus fostul ministru.

Statul român a cerut autorităților bulgare executarea mandatului european de arestare, însă procedurile judiciare din țara vecină încă nu se încheiaseră. Pe 18 mai, judecătorii Curții de Apel de la Sofia au amânat decizia. Tribunalul din Blagoevgrad a decis pe 20 aprilie că fostul ministru va fi extrădat în România, însă decizia nu a fost definitivă și a fost atacată de către Elena Udrea la Curtea de Apel de la Sofia.

Elena Udrea a părăsit România, la începutul lunii aprilie, înainte ca Înalta Curte de Casație și Justiție să pronunțe condamnarea sa la 6 ani de închisoare, în dosarul „Gala Bute”. La scurtă vreme după ce a plecat din țară, însă, a fost oprită de la granița dintre Bulgaria și Grecia.

Sursa: gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.