Udrea CONTRAATACA. A facut plangere la Inspectia Judiciara

Judecatoarea Corina Ciobanu de la Curtea de Apel Bucuresti este acuzata de comiterea a trei abateri disciplinare. Udrea i-a facut plangere la Inspectia Judiciara, dupa ce Ciobanu i-a pus la zid avocatii pe motiv ca acestia au dorit sa elucideze declaratiile contradictorii ale unei martore. Elena Udrea: “Doamna judecator a realizat actiuni care incalca dispozitiile legale, protejand martorii atunci cand acestia formulau afirmatii contradictorii”

Judecatoarea Corina Ciobanu de la Curtea de Apel Bucuresti va fi subiectul unui dosar disciplinar la Inspectia Judiciara. Se va intampla dupa ce Elena Udrea a formulat o plangere la adresa acesteia, acuzand-o de posibila comitere a trei abateri disciplinare.

Udrea reclama atitudinea conflictuala a Corinei Ciobanu la adresa avocatilor Eliza Corbeanu si Veronel Radulescu, pe care i-a pus la zid si i-a infierat la termenul din 25 septembrie 2021 pentru simplul motiv ca acestia au indraznit sa ii adreseze intrebari unei martore, incercand sa lamureasca declaratiile contradictorii date de aceasta la DNA. Este vorba despre o martora folosita de parchetul anticoruptie in dosarul “Hidorelectrica” in care Udrea a fost trimsa in judecata.

Astfel, Elena Udrea reclama posibila comitere de catre judecatoarea Ciobanu de la Curtea de Apel Bucuresti a trei abateri disciplinare, constand in “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”, “atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii” si “exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni”.

Udrea sustine ca judecatoarea Corina Ciobanu a incalcat dispoziile legale, ridicand tonul la avocatii Eliza Corbeanu si Veronel Radulescu, opunandu-se aflarii adevarului si protejand martorii care dadeau declaratii ce se bateau cap in cap. In sesizarea formulata la Inspectia Judiciara, Elena Udrea a depus si un transcript al discutiilor din sala de judecata, din care se vede cum Ciobanu ii acuza pe avocati ca au o atitudine lipsita de deontologie, de faptul ca intimideaza martorii sau de faptul ca se fac ca nu pricep, aspecte care, cel putin din punctul nostru de vedere, releva o o “empatie” total nepotrivita a judecatoarei cu martora audiata.

Sursa: luju.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *