UDMR transforma Romania in Ucraina

gaze_lacrimogene_si_gloante_19959700

Vicepreședintele UDMR Laszlo Borbely a ”pârât” România în discuția cu un oficial american, solicitând adoptarea maghiarei ca limbă regională după modelul Ucrainei. Comparația cu Ucraina, dincolo de ridicolul ei (are vreo minoritate ministere în Guvernul de la Kiev sau drepturile maghiarilor din România?), este extrem de periculoasă. Uite așa transformă UDMR România într-o nouă Ucraină, jucând rolul separatiștilor ruși din țara vecină.

Paralela dintre politica rusă în Ucraina și cea udemeristă în România primește pe zi ce trece tot mai multă substanță. În momentul în care vicepreședintele politic al UDMR îi transmite adjunctului Secretarului de Stat american pentru Europa și Eurasia că România trebuie să adopte maghiara ca limbă regională ca în Ucraina, el pune pe agenda discuțiilor o revendicare periculoasă nu doar în context intern, ci și în contextul destabilizărilor din regiune. E greu de imaginat că UDMR, cocoțat la guvernare vreo 15 ani în România, controlând tot ce mișcă în 2 județe și parțial în alte 5, cu tot ce decurge de aici, mai are tupeul să compare situația minorităților din România cu cea din Ucraina. Mai degrabă, UDMR joacă rolul forțelor secesioniste pro-ruse din Ucraina, care se folosesc de pretextul dreptului minorităților pentru a distruge un stat. Nu același lucru îl face și UDMR, plimbându-și secesionismul frumos ambalat în concepte europene prin toată Europa, dar și pe la oficialii SUA?

Paradoxul situației ar fi hilar dacă nu ar fi dramatic: cum să te duci la reprezentantul statului american, singura putere cu adevărat decisă să contracareze distrugerea Ucrainei, propunându-i să accepte repetarea scenariului ucrainean al spargerii unei țări în bucăți într-o țară NATO? Putin nu putea avea un ambasador mai bun al haosului pe criterii etnice decât UDMR, lucru de care Viktor Orban, sfătuitorul și partenerul UDMR, nu este cu siguranță străin.

Cum va răspunde diplomația americană la ucrainiziarea României, marca UDMR, nu știm, dar acest lucru nu înseamnă că noi trebuie să asistăm neputincioși la modul în care o organizație legală (doar pentru scurt timp, sper) din România se joacă de-a ”omuleții verzi” din Estul Ucrainei, înarmați, ce-i drept, nu cu arme, ci cu funcții, influență, prerogative și inițiative legale. Prin comparație, este ca și cum Kievul i-ar invita la guvernare pe separatiștii rusofoni ca să-i ajute să dezasambleze și restul Ucrainei! Noi așa am făcut, iar rețeta pare să fie de succes. Cu diferența că omuleții verzi care virusează Ucraina nu au acces la oficialii SUA ca să le propună deschis destrămarea țării. Omuleții noștri verzi de la UDMR au însă ușile deschise peste tot, și la Bruxelles, și în alte capitale, plus la toți reprezentanții statelor străine în România, unde merg să pună în discuție o modalitate soft de a implementa asediul Ucrainei și în țara noastră. Noi îi și plătim regește pentru această misiune istorică, îi trimitem să fie europarlamentari, le dăm scaune de miniștri, bani de la buget, decorații înalte, dar ce nu le dăm ca recunoaștere a meritelor deosebite întru distrugerea statului român. Putin poate fi invidios. El își plătește singur avangarda care distruge Ucraina. Noi, firi generoase, ne plătim singuri inamicii… De Bogdan Diaconu

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *