GENERAL

Ucrainienii tintesc “la stele”. L-au omorât pe loc: “O explozie și asta a fost”

ucraina kiev 1024x683 1

Vladimir Putin a pierdut un nou militar important din armata sa. Generalul-maior Kanamat Botashev a devenit pilotul rus cu cel mai înalt rang care a fost ucis pe cerul Ucrainei.

Generalul în retragere în vârstă de 63 de ani zbura duminică deasupra regiunii Luhansk cu un avion de vânătoare Su-25, când aeronava a fost ținta unui sistem de rachete Stinger, a relatat BBC, citând trei foști subalterni ai lui Botashev, care au vorbit sub protecția anonimatului.

”O rachetă Stinger, o explozie și asta a fost”
Potrivit surselor BBC, avionul Su-25 se afla într-o misiune de atac asupra pozițiilor ucrainene din jurul orașului Popasna, care a fost capturat recent de forțele rusești.

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat duminică că forțele sale aeriene au doborât un avion rusesc Su-25 deasupra regiunii Luhansk.

Listă lungă de pierderi în rândul ofițerilor pentru Rusia
Botashev se alătură astfel unei liste din ce în ce mai mari de ofițeri ruși de rang înalt despre care se crede că au fost uciși în Ucraina.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că 12 generali ruși au fost uciși până în prezent. Pe de altă parte, Rusia a confirmat doar două decese în rândul generalilor săi în trei luni de lupte.

Botashev a fost comandant de regiment până când a fost forțat să se retragă în 2012, după ce a fost găsit vinovat de prăbușirea unui avion de vânătoare Su-27 în timp ce făcea acrobații.

Nu este clar cum comandantul pensionat pilota un avion de vânătoare pe linia frontului. Foștii săi subalterni au sugerat că “pur și simplu nu putea sta pe margine”.

Rusia nu a reușit să obțină superioritate aeriană în Ucraina
După ce nu a reușit să obțină superioritate aeriană împotriva unei forțe mult mai mici a Ucrainei la începutul invaziei, Rusia a adoptat o abordare în mare măsură aversă la riscuri în ceea ce privește luptele aeriene, iar analiștii au observat o creștere a numărului zboruri rusești în ultimele săptămâni.

Între timp, forțele aeriene ucrainene continuă să efectueze la rândul ei zboruri, apărarea sa antiaeriană rămâne operațională, iar Kievul a primit de la aliații săi occidentali o aprovizionare constantă cu arme antiaeriene ușoare, precum rachetele Stinger.

Cel puțin 31 de piloți ruși au fost uciși, dintre care nouă erau soldați pensionați cu vârsta de peste 50 de ani, a raportat BBC în această lună.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Un comentariu

  1. Eu nu cfred ca Bothasev asta pensionat ca prabusise un Sukhoi 27 din vina lui mai pilota la 63 de ani alt Sukhoi Su 25! Pensionat acum 10 ani la 53 de ani vz Doamne pilota la 63 de ani aviona de vanatoare!!??Eu stiu ca pilotii de vinatoare se pensionau pe la vreo 35 de ani.Ca ai sa lucreze pe avioane civile mai lente ,mari sau mici ..Pare propaganda de razboi,cam neadevarata!

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.

%d