“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

Ucrainenii aduc în România nu doar cereale și supermarketuri, ci și noi SECTE!

Stanislav și Yulia Saltanenko inaugurează o biserică inedită în Suceava, cu spectacole muzicale, iluminare de club și promisiunea vindecării depresiei.

biserica romania cuvantul lui dumnezeu 696x348 1

Doi cetățeni ucraineni, Stanislav și Yulia Saltanenko, au înființat o entitate numită “Cuvântul lui Dumnezeu” în localitatea Șcheia din apropierea municipiului Suceava.

Această organizație nu este înregistrată în lista cultelor religioase recunoscute oficial în România conform Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă, care recunoaște doar 18 culte. Pe site-ul acestei așa-zise biserici, reprezentanții afirmă că sute de mii de persoane sunt abonate la canalele lor. De asemenea, se laudă cu producția de piese și spectacole muzicale, clipuri video cu tematică creștină și evanghelică.

Conform descrierii de pe site-ul lor, materialele publicate pretind a avea proprietăți vindecătoare în ceea ce privește depresia. În videoclipurile postate pe YouTube, se observă că sala este iluminată cu ghirlande luminoase specifice unor spații de divertisment nocturn.

“Biserica Cuvântul lui Dumnezeu” funcționează în baza unei asociații cu același nume, și potrivit informațiilor de pe site, aceasta deține un cont la Banca Transilvania pentru donații.

După ce au făcut apariție pe piața românească cu cereale și supermarketuri, ucrainenii par să aducă acum și “biserici” cu un caracter distinct. Deoarece această entitate nu este recunoscută oficial ca un cult religios, am optat să o denumim „sectă“, conform definiției DEX, care o descrie ca o „comunitate religioasă desprinsă dintr-o religie mare (creștinism, islam, budism etc.), în vederea practicării unui cult independent, bazat pe o doctrină proprie.“

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.