“Turisti” atletici din Rusia, in vizita in Moldova si Transnistria

rus-ucraina

Presa ucraineană a relatat că în noaptea de duminică spre luni, în capitala celui de al doilea stat românesc, au sosit mai multe grupuri de persoane din Rusia, îmbrăcate în civil, cu o constituție fizică sportivă.

Directorul Centrului pentru studii militar-politice, liderul grupului „Rezistența Informațională”, Dmitri Tîmciuk, a fost cel care a lansat această informaţie pe Facebook. Potrivit analistului ucrainean, aceste grupuri de persoane atletice vin din Rusia în Chișinău, după care se îndreaptă organizat spre regiunea separatistă Transnistria. Deasemenea, Dmitri Tîmciuk a avertizat și despre faptul că mai multe unități militare ruse de la granița cu Ucraina au fost alertate pentru a fi pregătite de luptă.

timciuk_88503700

Noile informaţii vin pe fondul luptelor din estul Ucrainei dintre forţele de ordine şi populaţia rusofonă, care cere federalizarea ţării sau chiar alipirea la Rusia, după modelul Peninsulei Crimeea.

Deasemenea, tensiunile din statul vecin au alimentat şi o serie de declaraţii belicoase din partea separatiştilor transnistreni de la Tiraspol.

Rusia este acuzată că a folosit această tactică a militarilor îmbrăcaţi în uniforme fără însemne naţionale şi a ofiţerilor îmbrăcaţi în civil pentru alimentarea violenţelor din Crimeea şi estul Ucrainei.

Pe de altă parte, Moscova a susţinut la rândul ei ca SUA şi Occidentul trimit în regiune mercenari care au misiunea de a sprijini noul guvern pro-european de la Kiev. Sursa: FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Contactat de UNIMEDIA, ofiţerul de presă al Poliţiei de Frontieră, Daniela Mânzatu, a declarat că, în perioada 7-13 aprilie, prin Aeroportul Chişinău au traversat 3712 de cetăţeni ruşi, dintre care 1587 – femei şi 2125 – bărbaţi.

    „Din 1170 de intrări înregistrate, ulterior au urmat 955 de ieşiri. Din cei 215 de bărbați rămași pe teritoriul Republicii Moldova doar 60 dintre aceștia au vârsta cuprinsă între 25 și 45 de ani. Mulți dintre ei sunt moldoveni cu dublă cetățenie şi intră în ţară în baza paşaportului rusesc. Săptămâna aceasta o să fie un flux şi mai mare de persoane, pentru că sunt sărbătorile de Paști”, a declarat Mânzatu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *