Turcescu arunca BOMBA despre campania de vaccinare anti-COVID: Ce a făcut Guvernul este ”rușinos, dar și nelegal”.

Robert Turcescu a reacționat dur după ce în cursul zilei de joi, premierul Florin Cîțu a făcut publice mai multe spoturi de informare privind campania de vaccinare anti-Covid. Turcescu susține că ce a făcut Guvernul este ”rușinos, dar și nelegal”.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Robert Nicolae Turcescu reacționează dur după clipurile publicitare privind vaccinare anti-covid. Potrivit acestuia, ”e rușinos, dar și nelegal” ca Guvernul să facă o campanie despre ce conține un produs medical, folosind metafore.

El susține că vaccinul este un medicament, are prospect, reacții adverse, dar și compuși despre care oamenii trebuie să știe înainte de a lua decizia de a se vaccina.

„E rușinos, pe de o parte, dar e și nelegal, pe de altă parte, să faci o campanie de genul celei începute de Guvern despre CE conține un produs MEDICAL, apelând la metafore. Vaccinul, fie el și cel anti-Covid este ca un medicament, are prospect, poate avea efecte adverse, are o listă de compuși”, scrie Turcescu pe Facebook.

Acesta a mai adăugat că nu se poate spune metaforic că vaccinul anti-covid ” e făcut din pupici și îmbrățișări”, în condițiile în care întreaga counitate științifică discută despre ce conține cu adevărat vaccinul anti-covid, dar și despre efectele secundare.

În acest context, Turcescu îi cere ferm lui Florin Cîțu să înceteze cu această campanie video lansată.

„Nu poți să-mi spui metaforic că e făcut din pupici și îmbrățișări când o întreagă comunitate științifică discută intens de luni bune despre CE conține cu adevărat acest vaccin punându-și întrebări legitime despre efectele lui secundare (vezi cazul Astra Zeneca).

In concluzie, fara a fi antivaxer, fără patimă, dar cu voce tare spun că această campanie video lansată de Florin Cîțu trebuie să înceteze”, a adăugat el.

Spotul publicitar lansat de Guvern
Reacția lui Turcescu vine după ce Guvernul a lansat, joi, mai multe spoturi de informare privind campania de vaccinare anti-Covid. Premierul Florin Cîțu a declarat că spoturile sunt făcute „pentru a ne regăsi fiecare dintre noi în ele” și pentru a răspunde la întrebarea „Ce conține vaccinul?”.

Potrivit acestuia, fiecare român are dreptul să se gândească dac ăvrea sau nu să se vaccineze și dacă duce dorul vieții dinainte de pandemie, iar acesta este și scopul noului spot publicitar.

„Fiecare român care încă nu s-a vaccinat ar trebui să se gândească la ce îi lipsește. De ce vă este dor astfel încât să aveți viața dinainte de pandemie. Acum avem vaccin și nu mai avem nicio scuză.

Vreți să vă vedeți părinții mai des, să mergeți în concediu, soluția e să vă vaccinați. Fiecare român trebuie să se gândească la ce îi lipsește dacă este nevaccinat și cum i se va schimba viața. Eu zic că toți vrem să ne întoarcem la normalitate”, a declarat premierul.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!