“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Turcan trage cu tunul în USR PLUS. News alert

turcan pensionari munca dupa pensie 691454

Alianța USR-PLUS cu un partid despre care toți liderii USR au afirmat tot timpul că este extremist, pentru a dărâma guvernul Cîțu, este greșeala pentru care USR-PLUS răspunde în fața propriilor alegători, susține ministrul Muncii Raluca Turcan, care punctează că „USR nu a fost Albă-ca-Zăpada din guvern, USR a fost părtaș și responsabil de toate nereușitele guvernării”.

„Problema majoră este, însă, asigurarea guvernării țării într-un moment dificil, marcat de perspective nesigure privind evoluția pandemiei, din cauza unui procent mic de persoane vaccinate, și blocaje economice globale, alături de creșteri de prețuri, după oprirea bruscă a activităților de anul trecut.
Acestea sunt problemele, care nu sunt ușoare, de aceea aveau nevoie de o guvernare solidă, cu o responsabilitate comună și egală a celor trei partide din Coaliție.
Cu aceste probleme și cu efectele instabilității și agravării lor, ne amenință și ne șantajează USR , “dacă nu faceți ce vrem noi”, “dacă nu schimbați premierul, pentru că așa vrem noi, ne retragem de la guvernare și vă lăsăm pe voi – PNL – să vă înecați în aceste probleme”.
Asta a urmărit și asta a făcut USR: instabilitate și impingerea guvernării țării în prăpastie. Cine plătește la finalul zilei pentru haosul creat de imaturitatea și lipsa de responsabilitate a USR? Noi toți plătim, ca țară, în condițiile în care, prin efortul enorm al tuturor partidelor, aceasta Coaliție reușise până acum o creștere economică solidă dupa criza grea din anul precedent.
Nu, PNL nu se va îneca. PNL își apără premierul și PNL va continua guvernarea și va face absolut tot ce trebuie făcut pentru a stabiliza situația de acum și a soluționa problemele grele care ne apasă pe toți, indiferent de ce simpatii politice avem.
USR încep o dezbatere despre – evident – “greșelile PNL” la guvernare – este încă o forma de disociere ipocrită care arată lipsă de maturitate. Nimeni nu crede că vreun lider al USR din guvern nu știa tot ce se întâmplă în guvern, toate obstacolele și problemele inerente care, deși ne blochează și ne erodează, sunt, din păcate, parte a mecanismului de decizie al unei guvernari? USR știa foarte bine și este egal părtaș și răspunzător, la fel ca toate partidele din Coaliție, de greșelile guvernării și de ritmul lent al unor progrese – iar în momentele de sinceritate, liderii USR recunoșteau asta și există în acest sens și declarațiile lor publice.
Inca o dată, să fie clar: USR nu a fost Albă-ca-Zăpada din guvern, USR a fost părtaș și responsabil de toate nereușitele guvernarii. La fel ca PNL și UDMR.
Cei care spun ca alianța USR-PNL nu avea cum să țină se înșală. Alianța de guvernare putea să reziste și ar putea sa reziste în continuare mult timp. PNL a făcut toate compromisurile pentru asta și a avut înțelegerea obiectivelor comune și, în același timp, a renunțat de multe ori la orgoliul de principal partid de guvernare.
Alianța de guvernare putea să reziste cu minima condiție ca USR să nu urmareasca să fie, din când în când, puțin și în opoziție cu guvernarea, ca să se protejeze de erodare; și dacă USR își asumă real răspunderea grea a guvernării – unii dintre miniștrii USR și-au asumat-o, dar mulți dintre liderii USR-PLUS n-au înțeles nici acum ce înseamnă.
Prioritatea PNL acum este asigurarea guvernării țării și găsirea de soluții care să-i protejeze pe români de creșterea facturilor la energie și gaz și să favorizeze perspectiva de creștere economică în condițiile în care oamenii, din păcate, nu s-au vaccinat, iar mutațiile pandemiei provoacă noi infectări și decese. Asta este prioritar și PNL va face tot ce politic este necesar pentru a reuși sa treacă țara peste această criza”, scrie Raluca Turcan pe Facebook.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.