Turcan, in stare de SOC. Este victima unui fake news de proporții

Site-ul libertatea.ro, vârful de lance al trustului de presă elvețian Ringier, a publicat în această dimineață un articol cu titlul „Raluca Turcan, fără mască la un cămin de bătrâni. Imaginea, postată pe Facebook de voluntari ai PNL,” sugerând faptul că ministrul Muncii a încălcat din nou legea nepurtând masca. De fapt, pozele erau vechi de mai bine de un an, datând dintr-o perioadă în care masca nu era obligatorie.

Pe metoda deja brevetată, site-ul libertatea.ro și-a cerut scuze pentru fake news, însă scuzele nu acoperă faptul în sine, mai ales pentru un site cu pretenții și care mai și comentează, într-un mod ipocrit că alții dau fake news.

Așadar, Libertatea.ro a publicat vineri un articol cu titlul „Raluca Turcan, fără mască la un cămin de bătrâni”, semnalând, într-un mod total fals că actualul ministru al Muncii a încălcat din nou restricțiile, după episodul recent al plantării de pomi din județul Sibiu. În realitate, imaginea fusese postată pe 22 martie 2020 de pagina de Facebook a Echipei Galbene – organizația de voluntari a PNL Sibiu, alături de alte fotografii de la mai multe evenimente caritabile. Anul trecut în martie, masca nu era încă obligatorie, decizia fiind luată ulterior.

„Este foarte veche. Sunt convinsă că mai puteți găsi mii, întrucât eu chiar fac acțiuni de voluntariat. Dar se poate continua cu manipularea”, a răspuns Raluca Turcan, în urma publicării informației false.

Al doilea fake news pe fostul tabloid libertatea.ro în mai puțin de o lună

Lucrurile nu se opresc aici. Fake news-ul de astăzi este deja a doua știre falsă publicată de site-ul pretins quality al elvețienilor de la Ringier. Nu cu foarte mult timp în urmă, libertatea.ro a preluat un alt fake news pe care ulterior l-a șters și, pe metoda deja brevetată, și-au cerut scuze, mai ales că turnatul cenușii în cap după fake news este pe placul jandarmului închipuit al presei din România care atunci când libertatea.ro dă un fake news și își cere scuze are încă un motiv să-i mai laude pentru că, sigur, așa funcționează “deontologia,” cu dubla mãsurã.

Sursa: capital.ro