TUPEU INCREDIBIL: Evreii au eliminat placa comemorativa a unui fost detinut politic anticomunist!

Placa-Aurel-Visovan-Liceu-Sighet

Liceul „Dragoş Vodă” din Sighet a fost martorul unor scene ciudate săptămâna trecută când elevii s-au trezit ca le este demontă o placă omagială a unui înaintaş de-al lor după ce tocmai fusese instalată, în prezenţa unei audienţe selecte a oraşului şi a liceului de elită.

Foşti deţinuţi politici, supravieţuitori ai regimului de exterminare comunist, un sobor de preoţi şi foşti elevi ai liceului, împreună cu conducerea acestuia, au comemorat memoria luptătorului anticomunist Aurel Vişovan, fost profesor al liceului, si coordonator al grupului de elevi de la „Dragoş Vodă” participanți la rezistența anticomunistă și întemnițați la Sighet, Cluj, Târgșor, Canal, Gherla, şi alte închisori.

Placa a fost amplasată pe coridor la etajul I al liceului, în apropierea fostului laborator de chimie unde aveau loc întrunirile secrete ale primului grup al „frăţiorilor de cruce”, vizitaţi inclusiv de celebrul partizan din munţi Ion Gavrilă Ogoranu, informează Asociația Urmașilor Luptătorilor Anticomuniști. După numărul de elevi arestați în prigoana comunistă, liceul “Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației ocupa locul II pe țară după liceul “Radu Negru” din Făgăraș.

placa-data-jos

Din păcate, miercuri 25 iunie, placa a fost demontată în urma presiunilor exercitate de Institutul evreilor „Elie Wiesel”, al cărui director Alexandru Florian a considerat că aşa ceva este inadmisibil „în oraşul lui Elie Wiesel”, transmite sursa citată. „Decizia a provocat o profundă mâhnire în opinia publică anticomunistă din Maramureş”, a afirmat preot profesor Marius Vişovan, fiul fostului deţinut politic încarcerat de comunişti timp de 17 ani.

Inscripţia de pe placă nu conţinea însă nimic antisemit aşa ca foştii dar si actualii elevi au ramas extrem de miraţi. Aceasta avea urmatorul conţinut (foto): „În această sală, care servea drept laborator de chimie au avut loc în perioada 1946-1948 întrunirile grupului de rezistenţă anticomunistă condus de profesorul Aurel Vişovan”.

Institutul guvernamental „Elie Wiesel” a mai provocat recent uimire şi proteste în sânul lumii intelectuale de la Bucureşti după ce a cerut să fie demolat bustul filosofului Mircea Vulcănescu, mort la Închisoarea Aiud. Cererea a fost însă respinsă pe loc de Primaria Sectorului 2.

„Sacrificiul suprem, pus pe altarul Ţării şi Libertăţii, nu merită, în România de azi, nici măcar o placă comemorativă”, se scrie în publicaţia locală „Gazeta de Maramureş” citată de ActiveNews. Mai mulţi supravieţuitori ai temniţelor comuniste au declarat că vor reclama acţiunea discriminatorie a directorului Institutului „Elie Wiesel” la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

CITESTE SI: Institutul “Elie Wiesel” se implica in scandalul strazii Petre Tutea

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

7 comentarii la „TUPEU INCREDIBIL: Evreii au eliminat placa comemorativa a unui fost detinut politic anticomunist!

 • 10 august 2015 la 10:58
  Permalink

  eu cred ca acest institut e bine sa fie inchis si membrii lui sa fie trimis la munca in agricultura undeva prin BARAGAN,sau scumpul si dragul nostru presedinte sa i-a masurile ce se impun (acuma cit mai are timp ,caci alt mandat pt el ,,,nu prea vad)…..

  Răspunde
 • 10 august 2015 la 11:23
  Permalink

  taie-i unei natiuni legatura cu istoria sa ,mai ales cea a dizidentilor care nu au precupetit nici un efort in a-si apara tara,si oile nu vor mai avea cum intra in magazinele de portelan ale evreimii!iata cum ,comunistii au dat si exemple de urmat lasandu-i fara obiectul muncii pe …..camatarii lumii actuale !?

  Răspunde
 • 10 august 2015 la 12:41
  Permalink

  am si eu o intrebare: cine mai e si elie wiesel asta? am studii post-universitare, am o cultura generala, ce-i drept, mai mult axata pe tehnic, dar de asemenea creatura chiar n-am auzit. bine, acum daca este filozof, orator sau te mai miri ce, este firesc sa nu prezinte interes. dupa nume, nici nu pot sa-mi dau seama daca este barbat sau femeie. am ajuns sa pupam dosuri jidanesti si sa aruncam cu noroi in cei ce ne-au aparat libertatea. spunem ca vrem sa scapam de tigani; ei bine si ei au fost victime ale holocaustului, asa ca hai sa veneram tiganiii! haideti sa-i ridicam in slavi! haideti sa le ridicam statui, nu doar placi memoriale

  Răspunde
 • 10 august 2015 la 14:36
  Permalink

  SHALOM ! STI MAI nentule evreu .NU CA MI AR FI FRICA DE ACUZATIA DE ANTISEMITISM .DAR SA TI SPUN : CINE A INVENTAT CAMATA ? .CINE A VANDUT PE ISUS / APOI A SPUS : vom plati cu sangele ,copiilor ,copiilor nostri SHALOM !.OARE DE TOT BALAMUCUL DIN LUMEA ASTA ,VOI NU AVETI NICIO VINA ???? AVETI PACATE STRAVECHI SHALOM !.FARA TAGADA .NU PUTETI NEGA NIMIC .VA CREDETI BURICUL PAMANTULUI .dar atat SHALOM ! DE CE CREDETI CA hitler A SCAPAT DE ATATEA ATENTATE ? IN TEL-AVIV AM INTREBAT O DOAMNA –vazand o ca nu respecta SHABATUL- DE CE NU L RESPECTATI? MI A RASPUNS : SPUNE TU PRIETEN DRAG ( adica eu) UNDE EREA DUMNEZEUL MEU ,DUMNEZEUL TAU CAND hitler ne gaza ? SHALOM !VOI VRETI LINISTE ? DACA ATI LUAT SI LUATI PAMANTUL ARABILOR NU O SA AVETI LINISTE IN VECI .SHALOM! AM LOCUIT 6 ANI IN IERUSALIM .ACOLO MI A RAMAS GANDUL ,INIMA ,SUFLETUL .DACA AS PUTEA ACOLO M AS STABILI .SHALOM ! CAND INTALNESC UN EVREU PE STR SAU IN PARC (mai eles acolo ) INCERC SA VORBESC CU EI .EI SUNT SURPRINSI CA VORBESC (stricat si incorect -dar ma inteleg totusi ) IVRIT SI EU FERICIT CA AM SCHIMBAT CATEVA CUVINTE CU CEI A CAROR TARA EU II DUC DORUL .SHALOM ! ACOLO AS MURI .DAR NU SUNT DE ACORD CU ,,,,,CONCEPTIILE VOASTRE DESPRE LUME -noi suntem alesi lui ELOIM >ELOIM IESI EHAD ,LO STAIM , LO SALOSI . SALOM !

  Răspunde
 • 10 august 2015 la 17:07
  Permalink

  Institutul eli pizdel e o organizatie totalitara care va instaura lumea din 1984. Nu va mai fi libertate de exprimare decat daca e in interesul evreilor comunisti.

  Răspunde
 • 11 august 2015 la 13:53
  Permalink

  Evreii nu au indepartat nimic. Ei pot cere ce vor. Profesorii, directorul, inspectorul şcolar care au decis porcăria asta sunt vinovaţi. Si ei trebuie sa fie traşi la răspundere. Mai ales că au tupeul sa "educe" pe alţii. Elevi şi părinţi nu mai are liceul ăsta?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://barikada.ro/