Tudorel Toader va fi demis! Decizia luată de PSD

Se anunță sfârșitul lui Tudorel Toader! Ministrul Justiției stă pe un butoi cu pulbere care poate exploda în orice clipă. Ar putea fi ultima sa săptămână în Guvern.

Potrivit EVZ, surse din PSD spun că în următoarele zile se va pune extrem de serios problema demiterii lui Tudorel Toader. Motivul este temporizarea permanentă a iniţiării unor OUG pentru modificarea legilor justiţiei, care de fapt ascunde refuzul acestuia de a-şi asuma responsabilitatea.

„S-a discutat extrem de serios în acest weekend modul în care suntem duşi de nas de Tudorel Toader. I s-a pus în vedere că ori dă OUG cu amnistia şi graţierea, ori pleacă. S-a transformat într-o frână permanentă la tot ceea ce vrem să facem, ne dă doar declaraţii de doi ani”, ne-a declarat un membru marcant al PSD, apropiat de Liviu Dragnea.

De altfel, liderii PSD care au rămas grupaţi în jurul lui Liviu Dragnea i-au reproşat în nenumărate ocazii lipsa de progres în ceea ce priveşte legile justiţiei. În urmă cu două-trei săptămâni, la una din întâlnirile din weekend, Liviu Dragnea a chemat-o pe Viorica Dăncilă pentru a le da asigurări susţinătorilor săi că nu joacă dublu în ceea ce priveşte soarta unora dintre ei. La aceea întâlnire s-a spus foarte clar că Tudorel Toader refuză să iniţieze OUG, iar premierul Dăncilă a reafirmat că dacă va avea un asemenea document pe ordinea de zi l-ar semna!

Un istoric al declaraţiilor ministrului Justiţiei ne arată acest joc permanent.

„Reflectez. (…) Când voi avea un răspuns structurat atunci vi-l voi oferi. (…) Când am ceva de spus, sigur vă spun”, a afirmat Toader, la Parlament în data de 17 ianuarie 2019.

„Întrebaţi-i pe cei care v-au zis. Dumneavoastră cred că nu vă faceţi iluzia că vă răspund ce-mi sugeraţi să vă răspund. Când voi avea mai multe informaţii vi le voi oferi”, a completat Toader.

Întrebat în aceeaşi dată dacă el a văzut la PSD sau a primit vreun draft de proiect pe o OUG privind amnistia şi graţierea, ministrul Justiţiei a spus: „Dumneavoastră aţi auzit răspunsul pe care l-am repetat de mai multe ori, sigur, bănuiesc că da”.

Ultima declaraţie oficială a lui Liviu Dragnea pe această temă a fost în urmă cu o săptămână.

Liviu Dragnea: Nu vreau să vorbesc despre himere. Când o să văd un text care să conţină ceea ce s-a discutat în Comitetul Executiv Naţional şi care pe mine, pe domnul Tăriceanu să ne convingă ca acele ordonanţe repară mare parte din nedreptăţile care au iesit la iveală în ultima perioadă, atunci o să vorbesc despre ele şi o să le susţin.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *