Tudorel TOADER si operaţiunea „După mine, potopul!” SUSȚINEREA ALDE și ATACURILE lui DRAGNEA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reuşit un lucru mai rar întâlnit: să treacă în plan secund anunţul privind începerea procedurilor de revocare a Procurorului General, Augustin Lazăr, printr-o informaţie care nu numai că a dat aripi speculaţiilor, dar l-a şi pus pe preşedintele Klaus Iohannis într-o veritabilă situaţie de şah. La dosarul de candidatură a lui Lazăr pentru funcţia de Procuror General există o rezoluţie de clasare a unui dosar penal care îl viza pe actualul preşedinte. Este vorba despre un dosar în care Iohannis a fost acuzat că în perioada în care era primar la Sibiului că a retrocedat ilegal mai multe proprietăţi din centrul oraşului, printre care şi o grădiniţă. Şi ca spectacolul să fi e maxim, PSD-iştii dau semne că poziţia lui Toader în fruntea ministerului Justiţiei nu mai este sigură, în timp ce liderii ALDE susţin contrariul.

Citiți și:  Gata, serviciile au ales urmașul lui Iohannis!

Pentru toate aceste acte şi fapte, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, domnul Augustin Lazăr”, a fost declaraţia cu care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi-a încheiat conferinţă de presă de miercuri seara.

Prin acest anunţ-bombă părea că aceasta va fi subiectul care va fi disecat în următoarele zile. Numai că cinci rânduri din dosarul de evaluare a lui Augustin Lazăr au aruncat lucrurile într-o cu totul altă lumină. „Tot atât de evident este că preşedintele de la acea dată al României, în funcţie şi la acest moment, nu a verificat legalitatea procedurii de numire. (…) Nu cunoaştem dacă motivul acestei scăpări are vreo legătură cu faptul că în dosarul de candidatură al actualului procuror general era tocmai o rezoluţie de clasare care privea preşedintele României în funcţie. Am luat doar act de documentele pe le-am identificat în dosarul înregistrat la Ministerul Justiţiei”, scrie în argumentaţia lui Toader prin care justifică cererea de revocare a procurorului general.
Lovitură pentru preşedinte

Citiți și:  DEMISIE fulger pe scena politică. News alert

Aceste fraze îl aruncă pe actualul preşedinte nu numai într-un posibil conflict de interese la momentul numirii lui Lazăr, dar şi în această perioadă când va trebuie să ia o decizie pe cererea de revocare.

Dacă decizia va fi întârziată, în stilul deja consacrat al actualului preşedinte, se va specula pe bună dreptate că lipsa de decizie este justificată fix de acea rezoluţie de clasare girată de Lazăr din postura de Procuror General adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iuia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.