Tudorel Toader, decizie de ULTIMA ORA în plin scandal cu Dragnea


Tudorel Toader nu pare să fie afectat de ultimele atacuri venite din PSD şi îşi continuă mai departe treaba de ministru. În prezent se află în plină procedură de selecţie a noului procuror general al României, după ce a anulat-o pe prima, prin respingerea tutuor celor înscrişi. Printre aceştia se numărau şi Augustin Lazăr, actualul procuror general al României, al cărui mandat se încheie la sfârşitul acestei luni, cât şi Daniel Horodniceanu, fostul şef al DIICOT.

Ministerul Justiţiei reia, începând din această vineri, procedura de selecţie cu privire la numirea unui nou procuror general, după ce niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi la prima procedură nu a fost declarat admis.

Citiți și:  Tudorel Toader, dezvăluiri șocante despre CELEBRA scrisoare anti-Kovesi, catre Financial Times . 'Am aflat după ce a apărut. A costat 40.000 de euro'

Surse din Ministerul Justiţiei, citate de Antena 3, mai spun că mandatul de procuror general interimar nu va fi prelungit.

Patru candidaţi şi-au depus dosarele în prima sesiune de ocupare a postului de procuror general. În urma evaluării s-a stabilit că aceştia întrunesc condiţiile de legalitate pentru a participa la selecţie: Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu. Toţi au fost respinşi după interviu.

Miercuri, Ministerul Justiţiei a precizat că niciunul dintre cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror general nu a îndeplinit cerinţele necesare, astfel că procedura de selecţie va fi reluată.

„În cadrul procesului de selecţie s-a apreciat că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare pentru numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ca urmare, vă aducem la cunoştinţă faptul că nu se va face o propunere de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dintre candidaţii participanţi, procedura urmând a fi reluată potrivit calendarului ce va fi comunicat ulterior”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Citiți și:  Tudorel Toader, dezvăluiri șocante despre CELEBRA scrisoare anti-Kovesi, catre Financial Times . 'Am aflat după ce a apărut. A costat 40.000 de euro'

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.