TRUPELE NATO ȘI ALE MARII BRITANII ÎMPÂNZESC EUROPA, DE TEAMA RUSIEI

trupele-nato-impanzesc-europa-de-teama-rusiei_451747

Tensiunile cresc între Occident și Rusia, după atacurile din Siria, iar NATO și Marea Britanie se pregătesc să trimită trupe în diverse state europene.

NATO a anunțat că este pregătită să trimită trupe în Turcia pentru a-și apăra aliatul, după recentele violări ale spațiului aerian de către avioanele Rusiei, care au bombardat Siria, potrivit unei informaţii publicate de Reuters.

Pe de altă parte, Marea Britanie a anunţat, prin vocea ministrului Apărării, Michael Fallon, că Londra va trimite militari în Polonia, Letonia, Lituania și Estonia, ca urmare a creșterii tensiunilor dintre Vest și Rusia, în urma atacurilor aeriene ale Moscovei din Siria, conform The Guardian.

Oficialii alianței NATO, condusă de Statele Unite, sunt consternați încă de incursiunile Rusiei din spațiul aerian al Turciei, în apropierea graniței de nord a Siriei. Miniștrii Apărării din NATO se întâlnesc la Bruxelles, având pe ordinea de zi criza din Siria.

Citiți și:  Fostul director al serviciilor de informaţii naţionale susţine că SUA au dovezi privind OZN-uri: „Sunt mult mai multe decât cele făcute publice”

”NATO este pregătită și capabilă să-și apere toți aliații, inclusiv Turcia, împotriva oricăror agresiuni. NATO a răspuns deja prin creșetera capacității noastre, a abilității, a pregătirii de a disloca forțe în sud, inclusiv în Turcia”, a declarat Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. El a menționat că atacurile aeriene și rachetele de croazieră trimise de Rusia au însemnat ”motive de îngrijorare”.

Cum avioanele rusești și americane au efectuat misiuni de luptă în aceeași țară, pentru prima dată de la cel de-Al Doilea Război Mondial, NATO dorește să evite orice escaladare internațională a conflictului sirian, care a transferat, în mod neașteptat, atenția alianței de la criza din Ucraina, în urma anexării de către Rusia a Crimeei.

La rândul său, Marea Britanie va staționa trupe în țările baltice, la granițele de est ale alianței NATO, pentru a descuraja agresiunea rusă, a declarat Michael Fallon. Deplasarea acestor trupe britanice are ca scop liniștirea foștilor membri ai blocului sovietic, în noul context al tensiunilor crescânde dintre Rusia și Ucraina. ”Acest lucru reprezintă o asigurare suplimentară pentru aliații noștri din flancul de est al NATO – statele baltice și Polonia. Aceasta face parte din prezența noastră mai persistentă în partea de est a NATO, pentru a răspunde la orice provocare și agresiune viitoare”, a adăugat Fallon.

Citiți și:  Ucraina avertizează România și NATO: Rusia se pregătește de invazie

VEZI SI: Merkel: „Refugiatii nu pot fi OPRITI. Cine suntem noi sa aparam valorile CRESTINE din intreaga lume?”

26 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU