Trump pregătește ‘EXECUȚIA’ lui Anthony Fauci. BREAKING NEWS

Donald Trump a ameninţat luni că l-ar putea concedia pe imunologul Anthony Fauci, după ce mulţimea adunată la un miting în Florida i-a strigat ”dă-l afară pe Fauci!”, iar el i-a răspuns ”nu spuneţi niimănui, dar lăsaţi-mă să aştept un pic până după alegeri”, relatează AFP.

Respectatul imunolog a criticat strategia Guvernului Trump în gestionarea intensificării epidemiei covid-19, ceea ce l-a costat un contraatac al Casei Albe, care îl acuză că vrea să-l fragilizeze pe preşedintele-candidat, scrie news.ro.

Mult timp cel mai vizibil consilier al şefului statului în domeniul pandemiei covid-19, dr. Fauci a apreciat, într-un interviu acordat ziarului The Washington Post (WP) publicat sâmbătă, că Statele Unite ”nu ar fi poziţionate mai rău” în a face faţă accelerării numărului cazurilor de covid-19.

”Vom suferi”, a avertizat cel care este directorul Institutului de Boli Infecţioase. ”Situaţia nu este bună”.

Anthony Fauci a anunţat că Donald Trump nu-i mai ascultă sfatul şi că îl preferă de-acum pe neuroradiologul Scott Atlas, favorabil unei redeschideri largi a societăţii americane şi nu unei consolidăria măsurilor de prevenţie.

”Brusc, el nu a mai vrut să ne asculte mesajul, pentru că nu corespundea cu ceea ce vor ei să facă”, declară Fauci, precizând că nu a mai stat de vorbă cu preşedintele de mai multe săptămâni.

Anthony Fauci relevă o diferenţă clară între abordarea Casei Albe şi a candidatului democrat Joe Biden, care ”ia în serios (pandemia covid-19) din punctul de vedere al sănătăţii publice”.

Un membru al echipei de comunicare al Casei Albe, Judd Deere a respins ca ”inacceptabile” declaraţiile lui Fauci.

În opinia sa, medicul ”încalcă toate uzanţele (…), alegând, cu trei zile înainte de alegeri, să facă politică”.

Scott Atlas este foarte contestat de către comunitatea ştiinţifică şi în domeniul sănătăţii publice.

Statele Unite au înregistrat vineri un ”record” de cazuri în 24 de ore, de peste 94.000 de contaminări şi aproape 1.000 de morţi din cauza covid-19.

Donald Trump l-a catalogat, la jumătatea lui octombrie, într-o conferinţă telefonică, pe Anthony Fauci dreptun ”dezastru” şi l-a inclus în grupul oamenilor de ştiinţă partizani ai unei abordări prudente a pandemiei – ”nişte idioţi” în opinia sa.\

Stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.