Trump, mesaj DRAMATIC catre americani. Prăpăd în SUA!


Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, şi-a schimbat dramatic abordarea în ceea ce priveşte pandemia generată de Coronavirus. Dacă nu demult preciza că SUA pot scăpa de pandemie chiar la Paşti, acum declaraţiile arată cu totul altfel.

Liderul de la Casa Albă a anunţat recent că Statele Unite ale Americii vor fi lovite crunt în următoarele două săptămâni din cauza Covid-19, boala pe care o au la această oră peste 180.000 americani, recordul negativ pe mapamond la capitolul număr de persoane infectate.

Liderul de la Casă Albă le-a transmis conaţionalilor că urmează o perioadă critică, după ce în Statele Unite bilanțul zilnic de decese se apropie rapid de recordul negru al Italiei. Avertizat de propriii consilieri că numărul morților ar putea ajunge la câteva milioane, Trump a renunțat la doza exagerată de optimism de până în prezent.

„Vreau ca fiecare american să fie pregătit pentru zilele dificile care urmează. Vom trece prin două săptămâni foarte dure.

Şi apoi, să sperăm, vom începe să vedem, potrivit predicțiilor experților, ceva lumină la capătul tunelului, dar vor urma două săptămâni foarte, foarte dureroase”, a declarat Trump pe cel mai sobru şi afectat ton folosit vreodată în luările de cuvânt în calitate de preşedinte al SUA.

La rândul ei, coordonatoarea care monitorizează subiectul Coronavirus la Casă Albă, Deborah Birks, a prezentat în aceeași conferință de presă câteva modele ale răspândirii virusului.

Astfel, chiar şi în cazul menținerii restricțiilor privind distanțarea socială, a fost estimat că numărul deceselor în Statele Unite ar putea cuprins între 100.000 şi 240.000. Fără respectarea măsurilor, numărul deceselor provocate de COVID-19 ar urca de la 1,5 milioane până la 2,2 milioane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *