Trump: Europa își pierde cultura din cauza imigrării

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a avertizat că Europa „își pierde cultura” din cauza imigrației, argumentând că aducerea a mai mult de un milion de migranți din culturi diferite a „schimbat țesătura Europei” definitiv – și „nu într-un mod pozitiv”.

Într-un interviu recent cu tabloidul britanic The Sun, Trump a lamentat faptul că liderii europeni au permis atât de mulți migranți în țările lor.

Trump, în calitate de fiu al părinților din două țări UE, spune că situația din Europa este dureroasa pentru el.

„Am o mare dragoste pentru țările din Europa. Nu uitați, în esență, sunt un produs al Uniunii Europene, între Scoția și Germania. Dreapta? Tatăl meu Germania, mama mea Scoția. ”

„Cred că ceea ce s-a întâmplat cu Europa este o rușine. Permiterea imigrării să aibă loc în Europa este o rușine. Cred că a schimbat țesătura Europei și, dacă nu acționați foarte repede, nu va fi niciodată ceea ce a fost și nu vreau să spun asta într-un mod pozitiv. Cred că vă pierdeți cultura ”, a spus președintele SUA.

În timpul interviului, Trump l-a trântit, de asemenea, pe prim-stânga londonezului Sidiq Khan, pentru că a făcut „o treabă foarte proastă asupra terorismului” și că nu a reușit să oprească „toate lucrurile oribile care se întâmplă” în oraș, inclusiv crima de cuțit rampantă.

Președintele Statelor Unite și primarul de la Londra au avut o parte echitabilă a schimburilor mai puțin prietenoase pe rețelele de socializare. Vara trecută, Trump l-a numit pe primarul Khan o dizgrație națională care distruge capitala Regatului Unit.

Câteva luni mai târziu, într-un editorial de opinie pentru Observer, Khan a lovit din nou, marcându-l pe președintele SUA, Donald Trump, „băiatul-afiș global pentru naționalismul alb”.

Declarațiile lui Trump din interviul de săptămâna trecută au răsunat cu declarații similare pe care le-a făcut în iulie 2018 – în cadrul unei conferințe de presă comune cu atunci premierul britanic Theresa May – în care cei doi au discutat despre politica europeană de imigrare, NATO, acordurile comerciale și Brexit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *