Trump detonează legăturile cu China și o acuză de CRIMĂ ÎN MASĂ. News alert


Preşedintele SUA, Donald Trump, a denunţat din nou, miercuri, „incompetenţa” Chinei în gestionarea epidemiei de coronavirus, atribuind Beijingului responsabilitatea pentru o „crimă în masă” care afectează întreaga lume.

„Un nebun din China tocmai a emis un comunicat în care atribuie tuturor vina, în afară de China, pentru virusul care a omorât până acum sute de mii de persoane. Vă rog să îi explicaţi acestui prost că «incompetenţa Chinei», nu altceva, a cauzat această crimă în masă în întreaga lume”, a declarat Donald Trump miercuri, prin Twitter.

Preşedintele SUA nu a precizat la cine se referă, dar afirmaţia se înscrie în seria de acuzaţii la adresa Beijingului. Donald Trump susţine că răspândirea epidemiei de coronavirus ar fi putut fi limitată în cazul în care autorităţile chineze ar fi acţionat responsabil de la început în oraşul Wuhan.

Citiți și:  ULTIMA ORĂ Casa Albă anunță că Donald Trump va fi spitalizat „pentru câteva zile”

Donald Trump a acuzat Organizaţia Mondială a Sănătăţii că a avut o atitudine indulgentă faţă de China, avertizând că va opri definitiv finanţarea organizaţiei dacă nu lansează „reforme substanţiale în cel mult 30 de zile”.

Statele Unite „se sustrag obligaţiilor” faţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a acuzat, în replică, Ministerul chinez de Externe.

Locatarul Casei Albe subliniază de mai multe săptămâni că bilanţul greu al covid-19 – peste 320.000 de morţiîn lume – ar fi putut fi evitat dacă China ar fi acţionat în mod responsabil încă de la apariţia virusului în oraşul Wuhan (centru), la sfârşitul anului trecut.

În urmă cu o săptămână, Trump a ameninţat să întrerupă orice relaţie cu gigantul asiatic şi a dat asigurări că nu mai doreşte, pentru moment, să vobească cu omologul său chinez Xi Jinping.

Citiți și:  Mesajul care face înconjurul lumii. Este pentru FARA PRECEDENT

Beijingul dă asigurări, la rândul său, că a transmis cât mai rapid posibil toate informaţiile la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Sursa; stiripesurse.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile