Trump: „Coronavirusul va dispărea și fără vaccin.”

Credeați că doar în România se dezbate vaccinarea obligatorie? Nicidecum. America este chiar în acest moment divizată de o dezbatere similară, care îl are în frunte chiar pe președintele țării, Donald Trump.
Trump este de părere că virusul Covid-19 va dispărea și fără descoperirea unui vaccin.

„Simt că în cazul vaccinurilor este la fel ca și în cazul testelor: acesta va dispărea fără un vaccin”, a spus Donald Trump. „O să dispară și, sperăm, după o perioadă de timp, nu va mai fi printre noi.

„Au apărut viruși sau gripe și au încercat să găsească vaccin dar nu au găsit niciodată un vaccin”, a mai spus președintele. „Și au dispărut de la sine. Nu au mai apărut niciodată. Virușii mor și ei, ca orice altceva.”

De cealaltă parte a baricadelor, liderul grupului american care se ocupă de Covid-19, Dr. Anthony Fauci, îl contrazice pe președinte. Acesta a insistat în nenumărate declarații că virusul nu va dispărea de la sine și că trebuie găsit un vaccin. Mai mulți guvernatori americani au susținut ideea, spunând că țara nu se va întoarce la normal până când populația nu va fi vaccinată, poziție pe care o menține și premierul canadian, Justin Trudeau. Acesta a recunoscut că ia în considerare vaccinarea obligatorie a populației.

Iar aceste poziții controversate au stârnit o adevărată furtună în Statele Unite. O petiție împotriva vaccinării obligatorii, lansată de LifeSite News, a devenit virală, strângând peste 100.000 de semnături în doar câteva zile.

Partea cea mai îngrijorătoare este că în disperarea asta încurajată de media și de mai multe figuri publice, oamenii de știință responsabili pentru acest vaccin sar pași importanți din dezvoltarea sa. Se discută și se încurajează testarea acestui vaccin repede pe voluntari umani „ca el să poată ajunge mai repede la populație”. Însă câtă încredere putem avea într-un vaccin făcut pe genunchi?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *