Trump, AMENINTAT cu moartea la un an de la ‘operațiunea Soleimani’

 

Donald Trump a primit amenințări chiar înainte de finalul mandatului de la Casa Albă. Politica sa a deranjat pe mulți iar președintele în exercițiu și-a făcut mulți dușmani.

Președintele în exercițiu Donald Trump își va încheia mandatul la Casa Albă pe data de 20 ianuarie 2021 când președintele ales Joe Biden va prelua Biroul Oval.

În urmă cu un an, pe data de 3 ianuarie 2020, Trump a dat ordinul să fie asasinat generalul Soleimani, unul din cei mai importanți lideri militari ai Iranului. Momentul de atunci a cutremurat regiunea, multă lume temându-se de un conflict militar între SUA și Iran.

Însă la un an de la asasinarea importantului general Qassem Soleimani, Iranul continuă să amenințe. Prin vocea ministrului Justiției de la Teheran, Iranul i-a transmis lui Donald Trump și altor lideri militari americani implicați în operațiune că „nu vor fi în siguranță nicăieri pe fața Pământului”.

La un an de la asasinarea lui Soleimani, Iranul spune că cei implicați în operațiune nu vor fi în siguranță „nicăieri pe fața Pământului”, inclusiv Donald Trump

Într-un discurs la Teheran, citat de Times of Israel și Fox News, Ebrahim Raisi, ministrul iranian al Justiției, a declarat că nici măcar Donald Trump „nu se va putea sustrage justiției”. „Vor simți răzbunarea noastră severă”, a precizat Raisi, în cadrul unui discurs pe care l-a avut la Universitatea din Teheran, referindu-se la Trump și la liderii militari americani implicați în operațiune. Ministrul iranian al Justiției a mai adăugat că represaliile care vor urma vor fi mult mai puternice decât cele de până acum.

„Să nu credeți că cineva, fie el și președintele Americii, care a întreprins acțiuni criminale sau a ordonat o crimă, poate să se sustragă justiției. Niciodată!”, a precizat Raisi, care a continuat spunând că „Cei care au fost implicați în acest asasinat nu vor fi în siguranță nicăieri pe fața Pământului”.

Trump a dat ordinul asasinării lui Soleimani

Pe data de 3 ianuarie 2020, SUA l-au asasinat pe generalul iranian Qassem Soleimani, acuzat că ar fi orchestrat mai multe atacuri asupra bazelor coaliţiei din Irak şi a aprobat atacurile asupra ambasadei SUA din Bagdad care au avut loc cu o săptămână înainte de asasinarea lui.

Soleimani a fost arhitectul operațiunilor externe ale Iranului. A fost şeful Forţei Qods al Gărzilor Revoluţionare însărcinată cu operaţiunile externe ale Iranului și a exercitat, în special începând din 2018, o influenţă cheie în negocierile politice vizând formarea unui guvern în Irak. Influentul general ucis la vârstă de 62 de ani era unul din cele mai populare personaje din Iran, fiind considerat un adversar redutabil al SUA şi al aliaţilor săi.

Pentagonul a confirmat că Donald Trump a dat ordinul ca generalul iranian să fie ucis.”La ordinul preşedintelui, armata americană a luat măsuri defensive decisive pentru a proteja personalul american aflat în străinătate, ucigându-l pe Qassem Soleimani”, preciza în urmă cu un an, un comunicat al Departamentului american al Apărării.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.