TRUCUL care te ajută să ADORMI într-un MINUT!

In cazul in care ai probleme cu somnul și te-ai săturat să utilizezi somnifere (care oricum nu iti fac bine), un medic instruit la Harvard îți propune o variantă mult mai simplă care te ajută să adormi în doar 60 de secunde.

„Exerciţiul de respiraţie 4-7-8”, gândit de dr. Andrew Weil este bazat pe o practică indiană străveche, ce reglează respiraţia. Medicul susţine că exerciţiul este un „tranchilizant natural al sistemului nervos”, care induce o stare de calm şi relaxare organismului.

Medicii care au aflat despre metoda sa susţin că ar putea funcţiona pentru că încurajează eliminarea rapidă din corp a dioxidului de carbon.

Concret, exerciţiul, care durează foarte puţin, constă în mai mulţi paşi şi poate fi făcut oriunde. Deşi poate fi făcut în orice poziţie, se recomandă ca postura, în timpul exerciţiului, să fie cu spatele drept. În timpul exerciţiului, limba trebuie să atingă cerul gurii, în spatele dinţilor de sus.

TRUCUL este unul simplu și constă în numai câțiva pași:

1. Expiră pe gură.

2. Închide gura şi inhalează aerul pe nas, cât timp numeri în minte până la cinci.

3. Ţine-ţi respiraţia cât numeri până la opt.

4. Expiră complet pe gură, cât numeri până la zece.

Ciclul trebuie repetat de încă trei ori. Cel mai important pas este să-ţi ţii respiraţia cât este nevoie. Oxigenul care umple plămânii va circula prin organism, procesul având un efect relaxant.

Pentru ca TRUCUL să funcționeze, exercițiul trebuie repetat de două ori pe zi, timp de două luni. Pus în practică în mod constant, va fi din ce în ce mai eficient şi va duce la ameliorarea anxietății şi stării de stres.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

2 comentarii

  1. 4-7-8 …. si respiri 5-8-10 … Cum vine asta ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.