TREMURĂ GENERALII! S-a POCĂIT CONTABILA SERVICIILOR!

La fel cum am dezvăluit cu o ”precizie chirurgicală” ejectarea ”Dumnezeului Informațiilor Militare”, generalul Marian Hăpău, din fruntea serviciului secret al Ministerului Apărării Naționale și înlocuirea acestuia cu comandantul ”Contrainformațiilor” DGIA, generalul Petru Băiceanu, tot astfel ”riscăm” astăzi să ”prognozăm” un nou ”cutremur” devastator la vârful sistemului.

Vine ”nota de plată” pentru ”tocarea” fondurilor operative de care aveau atâta nevoie FOS
Pentru că, iată, pe 16 martie se vor împlini deja șase luni de când Petru Băiceanu a preluat comanda nu doar de facto, dar și oficială a Direcției Generale de Informații a Armatei. Astfel că se apropie vertiginos ”momentul zero” al resetării din temelii a singurei structuri informative românești care are în ”fișa postului” contracararea operațiunilor hibride ale încă extrem de temutului GRU rusesc.

Iar generalul Petru Băiceanu are deja ”în mâneca” de comandant al DGIA toți ”așii” necesari pentru a îi arunca pe ”masa de joc” în care a fost transformată România. Și nu vorbim aici neapărat de filmările – pe care le are! – cu ditamai procurorul militar intrând în uniforma militară în sediul Ambasadei Federației Ruse la București… Sau pe cele cu trecerea frontierei în aceeași direcție, cu pașaportul de serviciu… Ca să nu mai vorbim de paralela ”documentare informativă” făcută în chiar interiorul Bazei americane de la ”Mihail Kogălniceanu”, când cu cu ancheta furtului de combustibil… La fel cum deja probatoriul privind ”Logistica” generalului Cătălin Ștefăniță Zisu este arhisuficient pentru ca ”Împăratul” să fie barem convins să ”nu îmbătrânească urât” la conducerea Comandamentului Logistic Întrunit al Ministerului Apărării Naționale.

Hăpău încă vorbește în numele lui Ciucă!
Plus că și ”bietul pensionar” Marian Hăpău ar mai trebui ”oleacă lămurit” să nu mai vorbească ”prea ca la țară” în numele premierului Nicolae Ionel Ciucă… Asta dacă nu cumva vrea ca până și cazul fraților Tate să pălească, mediatic vorbind, în fața ”Dosarului Steroizilor”, cu tot cu episodul bătăii crâncene administrate unui om al străzii…

Așa că, generale Petru Băiceanu, dacă așa este, a cam venit momentul operativ să ”se știe” că ați rămas același ofițer de contrainformații militare care a depus jurământul militar doar în fața statului român! Mai ales că, după cum bine se știe la ”next level”, ”generăleasa pensionară” Ileana Chiriță o luase deja pe ”calea pocăinței”. Așa că succes! Dați drumul la filme, lăsați ”contabila DGIA” să se ”spovedească” și astfel ”fondurile operative” să revină la adevărații agenți operativi din teren, care au atâtea nevoie de ele, spre deosebire de îmbuibații ”șobolani din birouri”. Pentru că, altfel deja ar începe să se șușotească – tot contrainformativ – că ați și ”băut apă după” Hăpău, Pahonțu și compania…

Citiți și:  Corupția din Armata Română – “Tot ceea ce s-a achiziţionat s-a luat doar pentru şpagă”

Gherghe… Sima… Andrițoiu…
Primul ”cap” al DGIA care a căzut a fost generalul Iulian ”Cristi” Gherghe. Chiar numărul doi din cadrul Direcției Generale de Informații Militare. Și cel recunoscut, de atâta amar de vreme, drept ”ministrul de Finanțe” al Apărării.

Numai că, ”uns” cu toate” alifiile” contrainformative, generalul Gherghe s-a repoziționat imediat după descinderea procurorilor militari. Și a întors armele mai ceva ca la 23 August. Astfel că, după cum dezvăluiam la acel moment la care generalul Hăpău se încăpățâna încă să dezmintă ”lovitura” din ”Național”, nici nu a apucat procurorul de caz să deschidă gura, că Gherghe i-a și făcut o ”ofertă de nerefuzat”! Declarând direct, după ce s-a asigurat că interogatoriul se filmează conform procedurilor legale, cum ”i-am dat într-o singură zi 400.000 USD superiorului ierarhic direct”. Generalul Gherghe fiind numărul doi din DGIA și adjunct al directorului de atunci, generalul Marian Hăpău. Iar cât de valoroasă a fost informația o poate dovedi chiar ”ARV”-ul pe care Gherghe l-a semnat ”pe repede înainte” cu procurorii militari. Acord de Recunoaștere a Vinovăției confirmat ulterior și de către instanța militară de judecată, astfel că Gherghe își vede de grădinărit la Cornetu, luând cu suspendare… În timp ce Hăpău a priceput că mai bine înghite umilința pensionării, decât…

Iohannis a semnat numirea generalului Băiceanu acum șase luni…
A urmat un întreg val de ”pensionări”, în frunte cu chiar fosta șefă a Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Apărării Naționale,Mihaela Andrițoiu. Dar mai ales ”Creierul” Marian Sima, generalul care umbla cu ”cardul operativ” la el, pentru a plăti ”suvenirurile” demnitarilor români invitați în Statele Unite ale Americii renunțând și el, ”de bună voie și nesilit de nimeni”, la conducerea Direcției de Informații Militare.

Cutuma numirii în fruntea DGIA a comandantului Direcției de Contrainformații și Siguranță Militară – DCiSM fiind respectată și de această dată. La fel cum s-a petrecut și în 2014, atunci când Hăpău promova de la conducerea DCiSM direct la cea a DGIA… Astfel că la conducerea Direcției Generale de Informații a Armatei a fost numit generalul Petru Băiceanu, promovat tot de la comanda DCiSM. Spre frustrarea tot mai crescândă a ”camarazilor” de la DIM. Cei care știu și ei foarte bine că, oricât ar trebui să facă, în teorie cel puțin, echipă cu acoperiții deplini de la DCiSM, acest lucru nu are cum să se întâmple. Fie și pentru simplul fapt că, se știe, un ofițer de Contrainformații se împrietenește cu un ofițer de trupă sau chiar de informații cu un singur scop!

Citiți și:  Istoricul Emmanuel Todd rupe tăcerea: Al Treilea Război Mondial a început

U.M. 02605 București – USSOCOM
Însă, de departe, deși nici măcar inițiații sistemului nu își mai aduc aminte de această retragere, pensionarea fostei contabile șefe a Direcției de Contrainformații și Securitate Militară și apoi chiar a DGIA încă poate reprezenta o imensă vulnerabilitate pentru vechea gardă din sistem. Și nu doar…

Mai ales că Petru Băiceanu a activat totuși în chiar DCiSM-ul controlat financiar de generalul cu trei stele Ileana Chiriță.

Și uite cum, ghinion, încă este atât de ușor de luat ”urma banilor” chiar și în cazul celei mai temute și implicit incontrolabile unități din întreg sistemul la această oră. U.M. 02605 București fiind cea care ”spală” nu doar în România, dar și peste tot în spatele ”frontului nevăzut” american rufele murdare” ale structurii USSOCOM. ”Ilegalii” US ARMY despre care nici măcar vreun președinte american nu a îndrăznit până acum să ceară barem un ”extras de cont” cu privire la cheltuirea fondurilor operative practic fără limită puse la dispoziție de către orice Administrație, fie ea republicană sau democrată.

Iar ofițerii ”total acoperiți” ai U.M. 02605 par să fi învățat de la partenerii de la USSOCOM nu doar diversele tehnici care i-au făcut temuți în toată lumea, dar și ”schema financiară” a ”justificării” fondurilor operative.

DCiSM și DIM se înțeleg pe un singur subiect: nu le pasă cine este ministrul Apărării!
Așa că poate o fi avut și generalul Gherghe dreptate atunci când a depus mărturie că ”nu este nimic nou sub soare”… Ceea ce nu înseamnă însă că, deși provenind din rândurile DCiSM, generalul Băiceanu nu ar trebui să își ”marcheze” și ”teritoriul” U.M. 02615. Mai ales dacă aceștia nu sunt încă în stare, după ani de zile de ”filaj nebun” alimentat din ”fondurile operative” să pună pe masa ministrului Apărării, fie el Tîlvăr sau cum i-o mai fi chemat pe ceilalți de dinainte, lista agenților GRU care operează în România. Pe teritoriu NATO…

Deși ar fi fost suficientă decontarea doar a câte unui rând de bere servit pe terasa restaurantului de peste drum de sediul rezidenței GRU la București, aflat pe strada Arhitect Ion Mincu…

Catalin Tache

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu