Treizeci de ani de la asasinatul care ne-a învrăjbit și ne-a buimăcit

Cine a fost de fapt Nicolae Ceaușescu?

Chiar știm adevărul despre Nicolae Ceaușescu? Eu eram sigur acum 30 de ani că ştiu tot, un tot care era doar de rău. De 15 ani convingerea din tinerețe care mi-a dirijat întreaga viață mi s-a făcut gradual pulbere. Cu chiu cu vai mă străduiesc să descopăr adevărul, dar cu puține excepții, toţi din jurul meu, prieteni şi colaboratori de cea mai mare bună credinţă, sunt împotrivă și se străduie să îmi arate că ce ştiam acum 30 de ani este adevărat. De partea lor este întreaga mass media mondială, locală, posturile de TV radio şi filmele, TOATE PROFUND SI TOTAL ANTIROMÂNEȘTI, la care se adaugă toți cei care se prezintă mari patrioţi şi ortodocşi care din când în când o zbârcesc şi se dovedesc doar nişte bieţi agenţi diversionişti antiromâni.

Aflarea adevărului despre Nicolae Ceauşescu este un obiectiv împotriva căruia se ridică forţe uriaşe. Păi dacă ar fi fost doar un simplu bezmetic ticălos şi bolnav mental, cum susţin marii securiști și marii „jurnaliști”, ar fi simplu de demonstrat. De ce milioane de bandiţi din mass media, falşi istorici, falşi patrioţi, falşi ortodocşi se luptă cu imaginea unui mort de 30 de ani? Ceva nu e în regulă.

Cum se află adevărul? Una din căi este să te duci după probe personal. Iată ce am descoperit eu vara aceasta.

În comuna Scorniceşti, în biserica de cimitir de pe deal găsim pe peretele opus altarului, unde se pictează de regulă ctitorii, pe bunicii şi părinţii lui Nicolae Ceaușescu încadraţi de Mihai Viteazul şi Tudor Vladimirescu. Pe bune. Am rămas stupefiat. Mesajul patriotic și creștin ortodox este copleșitor.

Hai cu supoziţiile: Cu ce l-ar fi ajutat pe Ceauşescu să ordone pictarea părinţilor şi bunicilor în o biserică din punct de vedere politic local sau internaţional? Păi cu nimic dimpotrivă, ar fi avut numai de pierdut, ar fi dat apă la moară sovieticilor că la noi s-a instaurat teocraţia creștin ortodoxă şi ar fi justificat invadarea României chipurile ca să restabilească comunismul. Pe de alta parte pentru comuniştii locali ar fi fost o blasfemie şi un punct de mare vulnerabilitate politică. Desigur față de Poporul Român ar fi fost un mare reper de ortodoxie şi patriotism dar… nu a fost niciodată făcut public din motivele de mai sus.

Dacă cineva găseşte vreun motiv materialistic, comunistic, politic, financiar etc. pentru care Ceauşescu a ordonat pictarea bunicilor şi părinţilor pe peretele de ctitori ai Bisericii de cimitir din Scorniceşti și a ținut acest fapt secret, rog să îl comunice aici.

Deocamdată, singurul motiv logic este racordarea lui Ceauşescu la Ortodoxie în modul cel mai concret, direct și discret posibil, cu toate riscurile evidente şi previzibile, cum zicem și noi: Cu nădejde în Dumnezeu!

Este chiar o preluarea a acţiunilor mentorului şi şefului sau, Emil Bodnăraş care a construit o biserică în satul natal şi a dispus a fie îngropat în curtea acestei biserici.

Pe un perete găsim o pictură stângace a unei biserici, a unui sat şi în spatele lor în fundal, a unor instalaţii industriale. Semnificaţia ansamblului este ameţitoare, este un mesaj din trecutul recent pentru viitorime. Sau eu bat câmpii cu veselie şi îmi imaginez semnificaţii care nu exista sau nu, în caz contrar, rog pe contestatari să vină ei cu explicaţiile lor. Cu drag pe primesc.

Deci cine a fost de fapt Nicolae Ceaușescu?

În nici un caz nu se mai poate susţine că a fost un ateu, anticreștin și antiromân, eu cel puțin nu mai pot susține așa ceva. Poate altele, dar astea nu.

Doamne, ajută!

Adrian GRIGORIU / Justitiarul.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *